Sari la conținut

Un urs a venit la Spitalul de Psihiatrie de la Săpoca. Primar: Într-un an vom avea ursul de Marea Neagră care aleargă turiştii pe plaje

Sursa foto: pixabay.com
urs în parcarea unui spital din judeţul Buzău

Un urs a fost surprins în noaptea de joi spre vineri foarte aproape de parcarea unui spital din judeţul Buzău, animalul sălbatic fiind filmat cum alerga pe marginea drumului.

Ursul a fost văzut noaptea trecută în timp ce alerga pe marginea drumului, în apropierea parcării secţiei de la Ojasca a Spitalului de Neuropsihiatrie de la Săpoca. Animalul a fost surprins de un şofer care l-a filmat din autoturism.
Primarul comunei Unguriu, Ciprian Tirizică, a postat pe Facebook un anunţ prin care avertizează populaţia să rămână în case:  ”Important! In aceasta noapte , in preajma orelor 1,00- 1,30 a fost sesizată prezenţa unui urs în satul Ojasca , zona SMA- Blocuri-parcare salariaţi Sectia Ojasca (conform imaginilor ataşate) şi probabil s-a ascuns in zona alăturată satului. Am rugămintea sa tratati cu seriozitate informaţia şi sa evitaţi deplasările in zonele alăturate satelor Unguriu şi Ojasca, unde vizitaţi recoltele de prune/mere şi alte fructe şi legume, deoarece ursul este un animal extrem de periculos !”.
”Din păcate, suntem în ţara in care oamenii sunt mai putin importanti decat animalele salbatice!  În astfel de situaţii, în orice ţară civilizată, ursul era împuşcat pe loc, fără vreo aprobare pentru care trebuie să alergi şi astepţi săptămâni intregi! Personal, eu sunt de acord să fie împuşcat imediat cum apare în zonele locuibile sau în apropiere de aceste zone şi deja fac demersuri în acest sens !
Dacă o vom ţine aşa, fara legislatie fermă,  într-un an vom avea exemplarul de urs de Câmpia Bărăganului sau ursul de Marea Neagră ce aleargă turiştii pe plajele de pe litoral! … Nu mai punem la socotealaă victimele umane, pagubele şi costurile cu acest dans cu relocarea urşilor, adică a problemelor făcute de aceştia”, a scris apoi primarul pe Facebook.
sursa foto: captură video
În ultima vreme, în judeţul Buzău, au fost semnalate numeroase atacuri ale urşilor, care au intrat în gospodării, provocănd stricăciuni şi ucigând animalele. De multe ori, localnicii s-au plâns că le este frică să mai iasă din curţi, odată cu lăsarea serii, şi chiar să-şi lase copiii să plece dimineaţă la şcoala.
Conform raportărilor, în ultimele 6 luni, la nivelul judeţului Buzău, s-au înregistrat aproximativ 100 de semnalări ale urşilor în imediată apropiere a gospodăriilor sau chiar în gospodăriile oamenilor, reclamaţiile fiind concentrate din 26 de sate şi comune.
Potrivit evaluărilor, citate de News.ro, animalele sălbatice au provocat pagube de peste 200.000 de lei şi uciderea a sute de animale domestice. Autorităţile locale atrag atenţia, totodată, că atacurile urşilor afecteaza inclusiv turismul local.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel