miercuri, mai 19, 2021

Unii spun că dacă bei bere înainte de tărie scapi de mahmureală. Aşa să fie? Lucruri mai puțin cunoscute despre mahmureală te vor surprinde și pe tine, cel care le experimentezi…

De

pildă, surprinzător sau nu femeile sunt „discriminate”, ele fiind mai expuse la mahmureală, ca urmare a diferenței de greutate și procentul de apă din corp.

După o noapte de pomină fie că zaci încă în pat, fie că te miști binișor, corpul tău nu este chiar în regulă și asta pentru că mahmureala obligă organismul la un efort mai mare, fiind totodată pândit de tot felul de viruși cărora trebuie să le facă față chiar dacă tu nu știi asta.

Sistemul tău imunitar este, prin urmare, bulversat și chiar dacă ţie ţi se pare că eşti ca nou și ai băut și apă și ai înghițit și ceva pastile ca

să te pui mai repede pe picioare, ficatul tău, trebuie să ştii, muncește din greu.

Şi să nici nu-ți treacă prin cap să te „scoți” dimineaţa tot cu alcool, pentru asta nu funcţionează deloc!

Este adevărat că nu toată lumea suferă de mahmureală. Ghinion, ar spune unii!, iar dacă tu nu te regăseşti printre ei, este mai bine să te odihnești, să te rehidratezi și să mănânci o masă sănătoasă.

Potrivit unui studiu asupra efectelor băutului, între 20% și 30% din oameni sunt imuni la efectele alcoolului.

În altă ordine de idei, să ştii, nu băuturile dulci îți cauzează cele mai urâte

mahmureli. De fapt, zahărul ajută la absorbția mai înceată a alcoolului, ceea ce te face mai puțin expus la o mahmureală cruntă.

Bine de ştiut ar fi însă şi faptul că mahmurelile se înrăutățesc odată cu vârsta

Mai amintim că băuturi precum whiskey, rom și tequila au niveluri mai ridicate de compuși toxici care apar în timpul fermentării alcoolului, ceea ce desigur „garantează” o mahmureală „pe cinste”!

Este mai bine să mănânci înainte să bei și în timp ce bei, pentru a absorbi mai ușor alcoolul, iar hrana bogată în proteine este cea mai indicată.

Atenţie însă când

mahmureala nu e mahmureală! În multe cazuri, simptomele pot ascunde, de fapt, o alergie la alcool, consecinţele fiind chiar mai grave. Aproximativ 10% dintre oameni sunt alergici la alcool!

Şi să nu crezi că dacă bei bere înainte de tărie scapi de mahmureală. Oricum și orice ai bea, fără măsură o sfârșești în mahmureală.

Şi dacă le mai şi amesteci mai rău o să fie, indiferent cu ce ai început să bei!

Ultimele stiri

Parteneri