Sari la conținut

Vacanțele în Grecia o să fie mai scumpe în noul an. Noi taxe impuse de Guvernul elen

Vacanțe
Sursa foto: pexel.com
card european de sanatate, o necesitate

Vacanțele în Grecia o să fie mai scumpe în noul an. Grecia va impune o taxă suplimentară pentru vacanțe începând cu acest an, în perioada martie-octombrie.

Cuantumul taxei variază între un euro și jumătate și 10 euro pe noapte, în funcție de categoria de stele a hotelului.

Vacanțele în Grecia o să fie mai scumpe în noul an

Guvernul elen estimează că va strânge aproximativ 300 de milioane de euro din această taxă în 2024, bani ce vor fi direcționați pentru a ajuta țara să facă față schimbărilor climatice.

Această taxă nouă nu va fi inclusă în tariful de cazare și va trebui achitată separat la sosire. Prin urmare, turiștii ar trebui să se aștepte să plătească o ,,taxă de climă” de 70 de euro pentru o ședere de șapte zile la un hotel de cinci stele.

Pentru cei care rezervă apartamente de vacanță, se va aplica un tarif fix de 1,5 euro pe zi, în timp ce pentru locuințele unifamiliale mai exclusive, taxa va fi de 10 euro, similar cu hotelurile de lux.

Cu toate acestea, este important de menționat că această taxă sezonieră este impusă doar în perioada martie-octombrie.

Există îngrijorări din partea specialiștilor că această măsură ar putea afecta negativ numărul de turiști care vor alege Grecia în 2024.

Hotelurile de trei stele vor avea o taxă de 3 euro

În Grecia, în perioada martie-octombrie, tarifele pentru taxa de ședere în funcție de categoria de stele a hotelurilor sunt următoarele:

  • Hotelurile de una sau două stele vor impune o taxă de 1,50 euro/cameră/noapte, comparativ cu tariful anterior de 0,50 euro.
  • Hotelurile de trei stele vor avea o taxă de 3 euro/cameră/noapte, înlocuind taxa anterioară de 1,50 euro.
  • Hotelurile de patru stele vor aplica o taxă de 7 euro/cameră/noapte, în creștere față de tariful anterior de 3 euro.
  • Cazarea la hotelurile de cinci stele va implica o taxă de 10 euro/cameră/noapte, înlocuind tariful anterioar de 4 euro.

Grigoris Tasios, președintele Asociației Hotelierilor Panheleni, a exprimat preocuparea că majorarea taxelor ar putea descuraja turiștii să viziteze Grecia și ar putea afecta veniturile celor din industrie.

Cu toate că Grecia a fost afectată de dezastre naturale în 2023, sectorul turismului a înregistrat o creștere, cu 23 de milioane de sosiri aeriene internaționale în perioada ianuarie-octombrie a anului trecut, depășind cifrele din aceeași perioadă a anului 2022, conform gandul.ro.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel