Sari la conținut

Vaccinare obligatorie impotriva COVID-19 pentru aceste categorii de persoane. ”Nu cred că vaccinarea obligatorie ar încălca drepturile cetăţenilor”

Din cuprinsul articolului

Vaccinare obligatorie împotriva Covid19, pentru angajaţii bulgari din anumite domenii.  Inspectorul şef din sectorul sănătăţii din Bulgaria, docent Anghel Kunchev, a propus vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19 pentru angajaţii din anumite domenii de activitate.

„Eu consider că anumite grupuri trebuie imunizate. Mă refer la angajaţii din sectorul sanitar, precum şi la cei care lucrează în instituţiile sociale. Nu cred că vaccinarea obligatorie ar încălca drepturile cetăţenilor. Nu trebuie să permitem ca din cauza responsabilităţilor profesionale să infectăm oamenii. Spre exemplu, în aziluri de bătrâni, de multe ori, personalul nevaccinat a adus infecţia şi au izbucnit adevărate focare”, a comentat Kunchev, pottrivit Rador. 

Vaccin aproape de expirare

Expertul în sănătate a subliniat că la sfârşitul lunii septembrie, expiră termenul de valabilitate pentru circa 400.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19.
„Numărul de persoane imunizate este de circa 15-20.000 pe zi, iar în acest ritm, nu avem cum să le folosim pe toate. Dacă nu îşi vor găsi utilizarea în alte ţări, deoarece se desfăşoară permanent astfel de discuţii, atunci acesta va fi primul lot mai mare cu termen de valabilitate expirat”, a menţionat Kuncev

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel