sâmbătă, aprilie 1, 2023

Vaccinare obligatorie în România? Ministrul Sănătății a făcut anunțul momentului. Iată ce a transmis Alexandru Rafila.

„Din punctul meu de vedere, vaccinarea nu va fi obligatorie în România. Nu cred ca va fi un punct de vedere superior care să facă obligatorie vaccinarea în România, mai ales că oprirea transmiterii virusului este dificilă, dar această opţiune legată de vaccinare pentru a preveni sufocarea sistemului de sănătate şi multe decese…

Te-ar mai interesa: Aceste pastile curăță și detoxifică ficatul, elimi...

Vaccinarea o recomand cu tărie, însă, apropo de obligativitate, obligativitatea nu cred că este potrivită, cel puţin în ţara noastră, şi cred că trebuie să lucrăm mai mult pentru informare.

Veţi vedea, în săptămâna care vine, pachete de informaţii legate de vaccinare, care vor răspunde întrebărilor pe care şi le pun oamenii”, a spus Alexandru Rafila, la Antena 3.

Restricții aproapte totale pentru nevaccinați

În Italia intră în vigoare de mâine un super green pass necesar pentru accesul în hoteluri, restaurante, săli de spectacol ori de sport, în avion, tren, vapor sau chiar în autobuz sau metrou. Astfel, nevaccinații vor avea restricții aproape totale.

Te-ar mai interesa: Alimente pe care nu ar trebuie să le încălzești în...

Noile măsuri de combatere a răspândirii variantei Omicron schimbă obiceiurile italienilor care sunt obligați, de mâine, pentru majoritatea activităților, să dețină așa-numitul ‘super green pass’, supra certificat care se obține doar cu vaccinarea completă sau trecerea prin boală.

Măsurile sunt în vigoare cel puțin până la 31 martie, când expiră starea de urgenţă.

Te-ar mai interesa: Medic: acestea sunt 5 semne cheie ale demenței „de...

Deja indispensabil pentru călătoriile cu trenul, nava sau avionul la nivel național, împreună cu masca semiprofesională, acest ‘super green pass’ este de mâine necesar și pentru autobuze, metrou și toate celelalte mijloace de transport, pentru a mânca în aer liber, precum și în interior în restaurante, aşa cum era deja prevăzut, pentru a dormi în hoteluri, pentru a merge la festivaluri, pentru a schia și pentru a participa la ceremonii de căsătorie.

Te-ar mai interesa: Alimentul care RĂSPÂNDEȘTE CANCERUL în tot corpul....

Super GREEN PASS în Italia

Începând cu 20 ianuarie, acest permis va fi necesar și pentru a avea acces la servicii personale, cum ar fi: saloanele de coafură și cele de înfrumusețare, iar de la 1 februarie, chiar pentru a efectua operațiuni în bănci, la poștă și în alte instituții publice.

Practic, de la începutul lunii viitoare, cetățenii fără vaccin vor avea acces doar în magazinele alimentare și în farmacii, iar pentru a se deplasa sunt nevoiţi să folosească mașina personală sau taxi.

Te-ar mai interesa: Avertismentul medicului oncolog asupra acestui ali...

Aceste restricții trebuie să fie respectate și de cetățenii români cu rezidență, precum și de turiștii străini care se află în vacanță în Peninsulă.

În Italia, din 60 de milioane de locuitori cu vârstă peste 12 ani, doar cinci milioane au rămas nevaccinați. Numărul de administrări cu prima doză de vaccin a crescut cu 60% față de săptămâna trecută, mai transmite corespondenta noastră.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private