miercuri, septembrie 28, 2022

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID în România, a explicat ce trebuie să facem dacă se întâmplă să pierdem dovada vaccinării.

După administrarea vaccinului, românii primesc o adeverință care atestă faptul că s-au imunizat împotriva Covid-19. Aceasta este oferită în format fizic de centrul de vaccinare la care au fost programați și nu este disponibilă pe platforma oficială.

Valeriu Gheorghiță explică ce trebuie să facem dacă am pierdut dovada vaccinării

”Platforma de programare este strict pentru a aloca un loc pentru prima doză şi doza a doua. Dovada, adeverința de vaccinare se poate printa de la respectivul centru de vaccinare sau direct din registrul electronic național al vaccinărilor, care, după cum știm, este gestionat la nivelul Institutului de Sănătate Publică”explică Valeriu Gheorghiță, potrivit Rador.

Te-ar mai interesa: Cum îndepărtezi petele de apă dură de pe geamuri. ...

De asemenea, medicul declară noi informați despre debutul activității de vaccinare a personalului din învățământ

„După cum știm, astăzi a debutat activitatea de vaccinare specifică pentru personalul din învățământ. În București, la Romexpo, este singurul centru organizat care are în componență aproximativ 16 cabinete pentru vaccinul produs de compania Oxford-AstraZeneca și șase cabinete pentru vaccinul produs de compania BioNTech-Pfizer.

Din datele pe care eu le am disponibile astăzi sunt aproximativ 900 de persoane programate din personalul didactic. De asemenea, în zilele următoare sunt aproximativ 1.000 de persoane în fiecare zi. Este o vizită obișnuită de lucru.

Ne-am dorit să vedem dacă activitatea decurge normal, dacă lucurile au fost bine pregătite și personalul are cunoștință de activitatea care se desfășoară, dacă cunoaștem procedurile, instrucțiunile.

Te-ar mai interesa: Vlad Ciurea: beți această licoare primul lucru dim...

Din fericire, lucrurile decurg cât se poate de normal. Am stat de vorbă și cu o doamna doctor coordonatorul centrului de vaccinare. Am considerat la acest moment că activitatea este una care se desfășoară în condiții bune și sperăm ca și mai departe lucrurile să evolueze cât se poate de bine”, adaugă medicul, într-un interviu acordat pentru Digi24, citat de Rador.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private