vineri, martie 24, 2023

Aproape 4 milioane persoane, vaccinate cu schemă completă. Valeriu Gheorghiță: „În momentul de faţă, doar cine nu vrea nu se vaccinează”

Șeful Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV), Valeriu Gheorghiţă, a declarat, marți, în cadrul unei conferințe de presă, că este mulţumit de modul în care este organizată campania de imunizare.

Te-ar mai interesa: Cum îți dai seama că ai intestinele pline de toxin...

Aproape 4 milioane persoane, vaccinate cu schemă completă

În opinia sa, în România există un bun control epidemiologic, în condiţiile în care se înregistrează câteva sute de cazuri zilnice de infectare cu SARS-CoV-2 şi rata de incidenţă medie cumulată la nivel naţional este de circa 0,2 la mie.

„Avem un procent de pozitivare a testelor de sub 0,6%, ceea ce înseamnă 6 teste din 1.000 care ies pozitive. Ceea ce cred că ne situează bine din punct de vedere epidemiologic. Important este să nu lăsăm garda jos.

Este un efort al tuturor, inclusiv al celor de acasă, al oamenilor care au înţeles, pe de o parte, să respecte măsurile de prevenţie, pe de altă parte, să se vaccineze. Ne apropiem totuşi de 4,5 milioane de persoane vaccinate cu cel puţin o doză, 4 milioane sunt aproape vaccinate cu schemă completă.

Te-ar mai interesa: Curățați-vă colonul și ardeți grăsimile cu aceast ...

E un număr important, ţinând cont de faptul că în vaccinare, dacă vorbim de vaccinarea antigripală sezonieră, vorbim de circa 2,2 milioane de persoane pe un sezon”, a menţionat şeful CNCAV.

Până în prezent, în 122 de spitale publice au fost vaccinate peste 2.100 de pacienţi cronici eligibili, din 31 de judeţe. De asemenea, în 24 de spitale private au fost vaccinaţi 282 de pacienţi, la nivelul a 13 judeţe.

Te-ar mai interesa: Nu mai consuma aceste alimente! Sporesc inflamația...

Valeriu Gheorghiță: „În momentul de faţă, doar cine nu vrea nu se vaccinează”

De asemenea, Valeriu Gheorghiță a ținut să puncteze că, în România se poate vaccina oricine dorește, în condiţiile în care a fost asigurată infrastructura necesară, și are, probabil, „cel mai simplu acces” dintre ţările europene.

„Sunt mulţumit şi chiar le mulţumesc colegilor, şi din CNCAV, şi de la nivelul instituţiilor, dar şi personalului din centrele de vaccinare. Noi am depus un efort important în toată această perioadă, în primul rând, să creăm o infrastructură care nu exista anterior, cu centre de vaccinare, cu centre mobile.

Te-ar mai interesa: Fostul rector al UMF Cluj şi mai multe cadre didac...

Am deschis toate tipurile de activităţi – vaccinare în cabinete de medicină de familie, în unităţile sanitare, la operatorii privaţi, evenimente de tip maraton de vaccinare. În momentul de faţă, doar cine nu vrea nu se vaccinează”, a mai spus dr. Valeriu Gheorghiță, potrivit Agerpres.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private