Sari la conținut

Vânzările unui mare magazin s-au prăbușit după introducerea certificatului verde. Unii comercianți au început să accepte pe furiș clienți fără green pass, de teama falimentului

Odată cu certificatul verde obligatoriu în spații comerciale, multe afaceri încep să-și piardă clienții. Micii comercianți au început deja să fenteze legea de teama falimentului.

Patronii de la compania de bricolaj Dedeman sunt disperaţi după ce vânzările companiei s-au prăbuşit la jumătate din cauza certificatului verde, scrie stiripesurse.ro.

Citește și: Cum explică Nicușor Dan oamenilor de rând că ei au nevoie de certificat verde pentru a intra în Primărie, iar el nu

Fraţii Pavăl susţin că dacă situaţia se prelungeşte, impactul în industrie va fi devas­ta­tor iar printre persoanele afectate se vor număra şi funcţionarii care lucrează la stat. Cei doi oameni de afaceri dau vina pe certificatul verde pentru prăbuşirea vânzărilor companiei. Aceştia spun că traficul din magazinele pe care le deţin în întreaga tara a scazut cu 45 la sută de când au intrat în vigoare noile restricţii impuse de autorităţi.

Citeste si:

Micii comercianți fentează legea de teama falimentului

Micii comercianți permit tacit prezența clienților fără certificat verde în magazine, totul de teama falimentului.

Fie că oamenii sunt serviți cu produse chiar la intrare, fie că nu sunt întrebați de existența certificatului verde, micii comercianți se văd nevoiți să apeleze la toate tacticile pentru a „fenta” regulile care îi îngreunează în business.

La magazinele alimentare nu se pune problema certificatului verde. De asemenea, regula se respectă și la mall-uri, însă mulți comercianți care au afaceri de familie, cu puțini angajați, nu-și permit să refuze un client și „se descurcă”.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.