sâmbătă, septembrie 24, 2022

Varianta Omicron continuă să se răspândească într-un ritm accelerat, motiv pentru care majoritatea țărilor europene au impus restricții de călătorie. De asemenea, specialiștii nu sunt siguri de eficiența vaccinurilor anti-COVID în această circumstanță.

În următoarele săptămâni vom afla mai multe detalii despre varianta Omicron, noua tulpină a coronavirusului. Astfel, vom ști mai multe despre transmitere, forme de boală, riscuri asociate și eficiența tratamentelor și vaccinurilor.

Te-ar mai interesa: Ce înseamnă dacă te uiți la ceas la 17.17! Univers...

Un lucru este sigur, potrivit specialiștilor. Varianta Omicron se transmite mai repede decât orice altă variantă.

Eficiența vaccinurilor împotriva Omicron

Varianta Omicron a coronavirusului continuă să se răspândească, iar la nivel global se extind restricțiile menite să o oprească, anunță RRA.

Tulpina Omicron este considerată foarte contagioasă și există semne de întrebare cu privire la eficiența vaccinurilor în condițiile în care inclusiv producătorii au arătat unele rezerve.

Peste 50 de țări au decis să adopte restricții de călătorie menite să întârzie apariția variantei Omicron pe teritoriul lor – a informat Organizația Mondială a Sănătății, care a tras atenția că o suspendare totală a călătoriilor nu va împiedica răspândirea acestei tulpini, dar le va afecta multora viețile și veniturile.

Te-ar mai interesa: Horoscop RUNE 26 Septembrie- 2 Octombrie. Voropchi...

Unele companii aeriene se tem de o scădere a activității până la un nivel similar cu cel din perioada de vârf a restricțiilor anti-covid, iar piețele financiare au înregistrat scăderi, mai ales după ce președintele Moderna a pus sub semnul întrebării eficiența vaccinului produs de companie împotriva noii tulpini.

Ceva mai optimist, dar prudent, un oficial al BioNTech a declarat că vaccinul pe care compania sa îl produce împreună cu Pfizer ar trebui să poată preveni în continuare formele severe ale bolii.

Te-ar mai interesa: Vă mai aduceți aminte de Dr. Quinn? Este fabulos c...

Deocamdată autoritățile recomandă vaccinarea completă a unei părți cât mai mari din populație, mai ales că altă variantă a coronavirusului, inclusiv Delta, care a provocat valul 4 și valul 5 al pandemiei, sunt încă în circulație.

Experți atrag atenția că va fi nevoie însă de aproximativ două săptămâni până când vor putea afla dacă anticorpii produși de vaccinurile actuale protejează și împotriva variantei Omicron.

Te-ar mai interesa: VIDEO cu bătaia dintre Anamaria Prodan și Reghecam...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private