miercuri, august 10, 2022

Varza murată se află în meniul românilor de ani buni. O consumăm în cel mai sănătos mod posibil, asta și datorită faptului că românii știu să o mureze ca la carte.

Varza murată și zeama de varză fac minuni pentru organism, iar iarna consumul acestora este deosebit de indicat.

Varza este miraculoasă oricum, și crudă, și murată. Un butoiaș cu 20 de verze ar putea fi considerat poate cel mai ieftin și la îndemână medicament, având în vedere cât de ieftină este varza.

Te-ar mai interesa: Mihaela Bilic, medic nutriționist: Leguma numărul ...

Varza abundă în vitamine, fibre și probiotice, iar specialiștii spun că varza murată este un veritabil medicament natural, după ce efectele sale au fost amănunțit studiate, potrivit nutriționistului Kerry Torrens în revista BBC Good Food.

Practic, această legumă fermentată este o sursă perfectă de probiotice, bacteriile atât de necesare sistemului digestiv. De asemenea, reprezintă o sursă excelentă de fibre, dar și de vitamina C și K, potasiu, calciu și fosfor.

Care sunt adevăratele beneficii ale verzei murate?

Foarte bună pentru sănătatea digestivă, combate procesele inflamatorii din organism, mulțumită bacteriilor bune și fermenților care vor popula intestinele. Studiile arată că probioticele ajută la reducerea anumitor simptome digestive, cum ar fi meteorismul, balonarea, constipația și pot fi de ajutor pacienților cu colită ulcerativă sau boala Crohn.

Te-ar mai interesa: Scandalul pastilelor cu iod. Rafila reacționează: ...

Din ce în ce mai multe studii găsesc o legătură importantă între sănătatea intestinelor și sănătatea generală. Mai mult, probioticele și alimentele fermentate pot reduce riscurile unor boli grave, ca depresia și Alzheimer.

Sistemul imunitar se formează tot în intestine și cum acest aliment sprijină enorm sănătatea intestinală, este lesne de înțeles că varza murată susține semnificativ sistemul imunitar, probioticele ajutând la crearea anticorpilor și reducând riscul de infecții.

Te-ar mai interesa: HOROSCOP: Taurii sunt norocoșii zodiacului, leii s...

Unele studii afirmă că varza murată reduce și riscul de obezitate, ajută la pierderea în greutate, dar este nevoie de strângerea mai multor date în acest sens, mai spun specialiștii. Varza murată este o excelentă sursă de fibre, care conferă senzația de sațietate, oprind astfel pornirea de supraalimentare.

Cum rămâne cu conținutul substanțial de sare?

Varza murată este foarte bogată în sodiu. Doar 50g din acest aliment reprezintă o treime din porția zilnică recomandată de sare, atenție la acest aspect. Dacă vă decideți să consumați, adăugați-o înainte la desărat, într-un vas cu apă și renunțați la toate celelalte surse de sare.

Te-ar mai interesa: Nutriționist de la Harvard: „Acesta este pri...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private