Sari la conținut

Vasile Bănescu s-a vaccinat anti-covid. Biserica Ortodoxă Română, favorabilă vaccinării

Vasile Bănescu s-a vaccinat anti-covid. Biserica Ortodoxă Română, favorabilă vaccinării.

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a transmis luni, potrivit Agerpres, că susține implicarea preoților în informarea credincioșilor cu privire la campania de imunizare. Biserica Română Ortodoxă și-a exprimat poziția favorabilă în ceea ce privește vaccinarea anti-covid.

Reprezentanţii cultelor, fără excepţie, sunt favorabile vaccinării

În plus, clericii le transmit credincioșilor informațiile despre imunizare cuprinse în broșura oficială pe care toate cultele religioase au primit-o în ianuarie de la Secretariatul de Stat pentru Culte.

„Ajutorul Bisericii există şi se traduce prin transmiterea din partea clericilor spre credincioşi a informaţiilor cuprinse în broşura oficială pe care toate cultele religioase au primit-o în ianuarie de la Secretariatul de Stat pentru Culte. Conţinutul acestei broşuri despre vaccin e cunoscut de preoţi. Ei îl comunică credincioşilor. Aşa au fost rugaţi.

Clericii pot transmite informaţiile despre vaccinarea ‘gratuită, sigură şi voluntară’ aşa cum reies acestea dintr-un document asumat de cele mai înalte autorităţi medicale din România şi Europa. Este ceea ce pot face acum reprezentanţii cultelor, care, fără excepţie, sunt favorabile vaccinării”, a declarat Bănescu.

Citeste si:

Vasile Bănescu s-a vaccinat anti-covid

El pledează „în mod ferm” pentru implicarea preoţilor în actul de informare „onestă” a credincioşilor. Vasile Bănescu îii îndeamnă pe credincioși să se informeze din sursele sigure cu privire la baneficiile vaccinului.

„Personal, pledez în mod ferm pentru implicarea preoţilor în acest act de informare onestă a credincioşilor. Biserica Ortodoxă şi-a exprimat şi reiterat poziţia sa favorabilă vaccinării, salutând cu bucurie apariţia vaccinurilor.

În calitatea pe care o am, îi îndemn personal pe cei ce încă ezită să se informeze cât mai atent şi din surse sigure cu privire la beneficiile vaccinului şi, în urma consultării cu medicul de familie, să ia decizia cea mai bună pentru sănătatea lor şi a celor dragi. Eu am făcut-o, vaccinându-mă”, a spus Vasile Bănescu.

Menționăm că premierul Florin Cîțu a afirmat luni, în timpul unei conferințe de presă la Palatul Victoria, că este nevoie de implicarea bisericii, mai ales la sate, și de cea a autorităților locale în campania de vaccinare, pentru a convinge cât mai mulți români de beneficiile imunizării anti-covid.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.