Sari la conținut

Veste bună! Ce se întâmplă începând de mâine cu declarația epidemiologică

ce se întâmplă dacă pierzi dovada de vaccinare

Veste bună! De mâine, cetăţenii care intră în România nu vor mai fi nevoiţi să completeze declaraţia epidemiologică, verificată în prezent la punctele de trecere a frontierei, întrucât toate datele se vor regăsi în formularul digital de intrare în ţara noastră, prescurtat PLF.

Veste bună! Platformă online în locul declarației epidemiologice

Vestea bună este că prin noua decizie se încearcă reducerea timpului pierdut la frontiere. In ultima perioadă, atât frontierele care operează documentele cetățenilor care intră în țară pe cale terestră sau aeriană, au pierdut ore importante pentru formalități.

Platforma online pentru completarea noului document, general obligatoriu începând de mâine, este deja funcţională. Cum funcționează aceasta?


Platforma este plf.gov.ro și pentru a o folosi este nevoie de o adresă de e-mail. La această adresă se trimite un link de autentificare. Este o procedură asemănătoare cu cea de la completarea certificatului digital COVID. Din adresa de e-mail, persoana este direcționată către spațiul în care trebuie să introducă datele de identificare, țara din care vine, alte state pe care eventual le-a tranzitat în ultimele 14 zile. De asemenea, adresa din România și un număr de telefon la care va putea fi contactată în cazul în care va fi vizată de o anchetă epidemiologică.

Formularul de intrare în țară va apărea în sistemul informatic al Poliției de Frontieră la verificarea documentului de identitate.

Cei care nu l-au completat cu până la 24 de ore înainte de a ajunge în România mai au la dispoziție ulterior alte 24 de ore, după care, dacă nu respectă această obligație, pot fi amendați cu până la 3.000 de lei.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: