miercuri, august 12, 2020

Un studiu științific de ultimă oră al cercetătorilor chinezi deschide posibilitatea unei noi forme de transmitere a virusului SARS-CoV-2. Poate fi COVID-19 și o boală cu transmitere sexuală?

Cercetătorii chinezi care au testat sperma bărbaţilor infectaţi cu COVID-19 au constatat că un mic procent dintre ei prezentau noul coronavirus în lichidul seminal, ceea ce creează o posibilitate redusă ca boala să poată fi transmisa pe cale sexuală, au anunţat joi oamenii de ştiinţă citaţi de Reuters şi AFP.

Citește și:

Un studiu efectuat de medici de la Spitalul Municipal Shangqiu din China pe 38 de bărbaţi internaţi cu această boală a relevat că şase dintre ei (16%), aveau virusul SARS-CoV-2 în lichidul seminal.

Cercetătorii au declarat că, în timp ce constatările sunt preliminare şi se bazează doar pe un număr restrâns de bărbaţi infectaţi, este nevoie de mai multe cercetări pentru a afla dacă transmisia sexuală ar putea juca un rol în răspândirea pandemiei de COVID-19, scrie Agerpres.

Citește și:

“Dacă s-ar putea dovedi că SARS-CoV-2 poate fi transmis sexual… (acest lucru) ar putea fi o parte critică a prevenirii”, au notat oamenii de ştiinţă, “mai ales având în vedere faptul că SARS-CoV-2 a fost detectat în lichidul seminal al pacienţilor aflaţi în recuperare”, notează autorii.

Parteneri