miercuri, ianuarie 27, 2021

Cercetatorii au făcut un studiu care a inclus un grup de femei cu vârste cuprinse între 40 și 100 vârsta medie fiind de 67.Jumătate dintre participante au declarat că sunt active sexual şi majoritatea dintre ele au spus că sunt capabile să se excite, să menţină lubrifierea şi să ajungă la orgasm în timpul sexului, chiar şi după 80 de ani.
“Am fost surprinsă de cât de multe persoane de peste 80 de ani au fost complet satisfăcute de viaţa lor sexuală “, a declarat cercetătoarea Elizabeth Barrett-Connor.
Studiul publicat în Jurnalul american de Medicină a fost primul care s-a concentrat exclusiv asupra vieţii sexuale a femeilor sănătoase

Cum era de aşteptat, numărul actelor sexuale scade cu vârsta, iar unele femei întâmpină probleme în atingerea orgasmului după ce au ajuns la menopauză. Cu toate acestea, 70 % din femeile de peste 60 de ani sunt active sexual. Procentul pentru cele trecute de 70 a fost de 57 %, iar pentru bătrânele de peste 80 de ani, acesta a scăzut la 31 %.

„Ceea ce ne arată acest studiu este că mulţi adulţi îşi păstrează capacitatea de a se bucura de sex şi la vârste mai înaintate. Deşi numărul şi calitatea activităţilor sexuale scade cu timpul, calitatea vieţii rămâne la cote înalte”, a spus psihiatrul Wesley Thompson, unul dintre co-autorii cercetării.
Motive pentru care sexul după 40 de ani este mai satisfăcător

  1. Femeile de peste 40 de ani sunt mai încrezătoare

În mod ironic, cele mai nesigure sunt femeile tinere care nu se confruntă cu ridurile sau celulita. Pe măsură ce înaintează în vârstă, femeile se simt mai bine în propria piele. În plus, femeile mature stiu clar ce doresc în dormitor si nu le este ruşine să ceară, ceea ce duce la o îmbunătăţire a funcţiilor şi a performanţelor sexuale.

 2. Experienţa îşi spune cuvântul

Femeile aflate la a doua tinereţe îşi cunosc foarte bine corpul şi ştiu ce le place şi ce nu.Cuplurile au deja o experiență solidă în pat, au trecut peste inhibiții și timiditate ştiind exact ce-și dorește celălalt.

3. Stabilitatea financiară

Nu mai există grija ratelor la bănci, copiii sunt independenţi, aşa că pot folosi reursele financiare pentru a călători sau pentru a încerca distracţii de care nu s-au bucurat în tinereţe.

 4.Creşte dorinţa

Experții vorbesc de o scădere a apetitului sexual o dată cu schimbările hormonale asociate menopauzei, însă nu este neapărat o regulă în acest sens. Mai mult, întreruperea anticoncepționalelor ar putea chiar să revigoreze dorința sexuală a femeilor. În orice caz, medicii le pot prescrie și terapii hormonale de substituție cu testosteron, care care sporesc apetitul sexual, fără a dăuna sănătății femeilor (terapiile cu estrogen au fost asociate cu risc mare de infarct miocardic).