Home » Medicamente & prospecte » Vibrocil solutie nazala, 15ml...

Vibrocil solutie nazala, 15ml

Actiune terapeutica:

Vibrocil picaturi contine un decongestionant nazal si un antihistaminic. El determina ameliorarea rapida si durabila a congestiei si diminuarea secretiei nazale prezente intr-un numar mare de infectii sau afectiuni alergice ale cailor respiratorii superioare. Vibrocil nu interfera cu activitatea cililor nazali.

Compozitie:

Vibrocil picaturi

contine, ca substante active, un decongestionant nazal (fenilefrina) si un antihistaminic (maleat de dimentinden): 0,250 g fenilefrina si 0,025 g maleat de dimentinden. De asemenea contin acid citric monohidrat, fosfat disodic anhidru, sorbitol, clorura de benzalconiu, esenta de lavanda deterpenata, apa purificata.

 

Indicatii terapeutice:

Vibrocil picaturi este utilizat pentru ameliorarea congestiei nazale din raceala, rinita acuta sau cronica, febra fanului sau alte rinite alergice (alergii la praful de casa, blana animalelor etc.), rinita vasomotorie si sinuzita. Vibrocil poate fi utilizat, de asemenea, ca tratament adjuvant in caz de otita.

Contraindicati:

Nu utilizati Vibricil picaturi:

– daca sunteti alergic la oricare dintre componentii sai;

– daca suferiti de rinita atrofica (boala a mucoasei nazale manifestata prin inflamatia cronica a acesteia si formarea de cruste);

– daca utilizati sau ati utilizat in ultimele 2 saptamani medicamente ce contin inhibitori ai monoaminooxidazei (IMAO, medicamente utilizate pentru tratamentul depresiei sau altor afectiuni psihice). Daca nu sunteti sigur daca medicamentul pe care-l utilizati contine IMAO, intrebati medicul dumneavoastra sau farmacistul inainte de a utiliza Vibrocil.

Precautii:

Toate cele 3 forme farmaceutice Vibrocil contin clorura de benzalconiu, un excipient care poate determina aparitia unor reactii alergice cutanate. De asemenea ele contin si sorbitol, care reprezinta o sursa de fructoza, de aceea, daca medicul dumneavoastra v-a spus ca aveti intoleranta la unele zaharuri, adresati-va acestuia inainte de a utiliza acest medicament.

Nu este recomandata utilizarea Vibrocil in perioada de sarcina si alaptare.

Doze si mod de administrare:

Vibrocil picaturi nazale

Copii cu varsta intre 1-6 ani: doza recomandata este de 1-2 picaturi Vibrocil administrate in fiecare nara de 3-4 ori pe zi.

Copii cu varsta peste 6 ani si adulti: doza recomandata este de 3-4 picaturi Vibrocil administrate in fiecare nara de 3-4 ori pe zi.

Suflati-va nasul. Daca stati in sezut sau in picioare aplecati capul pe spate, iar daca stati intins pe pat, aplecati capul pe spate la marginea patului. Administrati picaturile in fiecare nara si dupa aceasta tineti capul in aceeasi pozitie putin timp pentru a permite dispersarea medicamentului. In cazul in care alaptati copilul dupa varsta de 1 an, administrarea picaturilor trebuie facuta inainte de alaptare, pentru facilitarea acesteia.

Forma de prezentare:

Vibrocil picaturi nazale este ambalat intr-o cutie cu un flacon din sticla bruna inchis cu capac din PP ce contine 15 ml picaturi nazale, solutie si o pipeta din PP cu partea superioara din elastomer clorobutilic.