sâmbătă, ianuarie 16, 2021
Irina Lungu
Home » Ştiri » Victor Costache recunoaște că e greu să te trat...

Victor Costache recunoaște că e greu să te tratezi fără bani. E ca la mașini, uimește ministrul: ”Toți șoferii își fac RCA, doar cei care își permit plătesc și CASCO”

Victor Costache a vorbit în direct la postul TV Realitatea Plus despre dificultățile pe care le poate întâmpina un pacient fără mulți bani.

Ministrul a comparat asigurarea medicală cu cea de mașină!

Pacienții care au bani vor primi îngrijiri medicale mai bune decât cei săraci, a recunoscut Victor Costache, ministrul interimar al Sănătății.  La om „e ca la mașini”, a declarat acesta, la Realitatea PLUS. Mai clar: toți șoferii își fac RCA, doar cei care își permit plătesc și CASCO.

Victor Costache a fost întrebat despre privatizarea serviciilor de sănătate din România, dar și despre posibilitatea ca toți românii să aibă acces la tratament.

Nu vă faceţi un abonament la o clinică privată. În toată Europa există asigurări complementare de sănătate, ceea ce face ca orice cetăţean european, când are o problemă de sănătate neprevăzută să nu scoată o avere din buzunar, spune ministrul.

Nu este vorba de coplată, de aceea se numesc complementare, explică Victor Costache: Plătiţi numai dacă vreţi. Nu vă impune nimeni. Ca la maşini.