miercuri, decembrie 7, 2022

Noua mutație a virusului SARS-CoV-2 a fost descoperită recent în MArea Britanie. Aceasta, se pare, este cu 70% mai contagioasă decât varianta anterioară, ceea ce pune în pericol eforturile de a combate răspândirea virusului. Această mutație ar putea reprezenta începutul unui al treilea val pandemic, dacă nu se iau măsuri urgente!

Virgil Musta, medic în cadrul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, alertează autoritățile în privința variantei de coronavirus descoperite recent. Noua mutație ar putea infecta mult mai mulți oameni decât tulpina anterioară, motiv pentru care vom risca un al treilea val de pandemie. În această privință, numeroase state europene au impus restricții de călătorie pentru persoanele din Marea Britanie.

Te-ar mai interesa: Cipuri implantate în creier. Elon Musk începe test...

„Noua tulpină creează premisele unui al treilea val, ceea ce face ca sistemele de sănătate, care sunt deja sub o presiune deja foarte mare, să nu mai faca față, de aceea este necesar să se ia măsuri din fașă, pentru a nu se ajunge la o contagiozitate foarte mare”, a declarat Virgil Musta, conform Antena3.

Ce modificări a suferit virusul SARS-CoV-2 și ce îl face cu 70% mai contagios?

”Sunt două mutații ale proteinei care fixează virusul de celulă și permite intrarea în celulă”
Este cunoscut în știința medicală că virușii suferă mai multe mutații, dar de obicei acestea sunt minore. S-au mai descoperit pe parcursul acestui an mai multe mutații, dar care se pare că nu au influențat nici patogenitatea, nici contagiozitatea acestui virus. În această situație sunt două mutații ale proteinei care fixează virusul de celulă și permite intrarea în celulă si crește contagiozitatea si transmisibilitatea bolii”, a explicat expertul.

Te-ar mai interesa: Un nou medicament, speranţă în lupta cu Alzheimer...

Ce se va întâmpla dacă această mutație ajunge în România?

„Am ințeles că deja s-au luat măsuri, în sensul că traficul este oprit pe cale aeriană, iar persoanele care vin din Marea Britanie sunt carantinate. În momentul În care o zona este carantinată, riscul de a se transmite scade. Este necesar să se ia aceste măsuri pentru că altfel vom avea ți mai mult de suferit”, a afirmat Virgil Musta, potrivit observatornews.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private