Virusul Powassan, „vărul mai mortal al bolii Lyme”: se transmite în doar 15 minute de la mușcătură

Patru cazuri de infecție cu virusul Powassan, o boală gravă transmisă de căpușe,la fel ca și boala Lyme, au fost detectate în Connecticut în acest an, au confirmat oficialii din domeniul sănătății.

Virusul Powassan provoacă o infecție rară, dar gravă, care se răspândește prin mușcături de căpușe cu picioare negre sau de căprioară. Virusul se transmite în doar 15 minute după o mușcătură de căpușă. Nu există vaccinuri sau medicamente pentru a trata această afecțiune.

Virusul Powassan, „vărul mortal al bolii Lyme”: se transmite în doar 15 minute de la mușcătură

„Identificarea a patru rezidenți din Connecticut cu o boală asociată cu virusul Powassan subliniază importanța de a lua măsuri pentru a vă proteja de mușcăturile de căpușe de acum până la sfârșitul toamnei.

Folosind insecte repellent, evitând zonele în care sunt probabil căpușe și verificați cu atenție pentru căpușe după ce ați fost. afară poate reduce șansa ca dumneavoastră sau copiii dumneavoastră să fiți infectați cu acest virus”, a declarat Manisha Juthani, comisarul Departamentului de Sănătate Publică din Connecticut, într-un comunicat de presă.

Două femei și doi bărbați au fost internați cu o boală a sistemului nervos central în iulie. Rezultatele de laborator au confirmat prezența anticorpilor virusului Powassan. Aceștia au fost externați și se recuperează, au spus oficialii.

Simptomele virusului Powassan

Simptomele infecției cu virusul Powassan se dezvoltă de obicei în decurs de o săptămână până la o lună după mușcătura de căpușă infectată. Infecția începe cu:

  • febră,
  • dureri de cap,
  • vărsături,
  • slăbiciune.

Pe măsură ce infecția devine severă, poate duce la encefalită (infecție a creierului) sau meningită (infecție a membranelor din jurul creierului și măduvei spinării).

Semne precum confuzia, pierderea coordonării, dificultatea de a vorbi și convulsii indică o infecție severă.

Aproximativ 10% din cazurile severe sunt fatale și jumătate dintre cei care supraviețuiesc suferă de probleme de sănătate pe termen lung, cum ar fi dureri de cap frecvente, pierderea masei musculare și a forței și pierderea memoriei.

Virusul se poate transmite și prin transfuzii de sânge

Persoanele cu infecții severe ar trebui să fie spitalizate, deoarece ar putea avea nevoie de sprijin pentru a respira și pentru a reduce umflarea creierului. Deși virusul se transmite în principal prin mușcături de căpușe, în cazuri rare, se poate transmite de la persoană la persoană prin transfuzie de sânge.

Oficialii din domeniul sănătății recomandă oamenilor să nu doneze sânge și măduvă osoasă timp de 120 de zile după o infecție. Cel mai bun mod de a preveni boala este prin limitarea expunerii la căpușe.

Măsuri de precauție simple, cum ar fi menținerea animalelor de companie fără căpușe și utilizarea de insecte respingătoare și cârpe de protecție în timp ce ieșiți în aer liber pot ajuta la reducerea șanselor de mușcături de căpușe.

Recent Posts

Ce acte să depui ca să primești bani în plus la pensie, în funcție de vârsta pensionării

Ce acte să depui ca să primești bani în plus la pensie. Numeroși pensionari sunt…

8 ore ago

Tipurile de cancer care se moștenesc cel mai frecvent

Ce tipuri de cancere se moștenesc. Cancerul, una dintre cele mai temute boli ale secolului…

9 ore ago

Cel mai încărcat energetic loc din România. Cei care ajung acolo se revigorează brusc și se pot vindeca de boli

Locul din România cu cea mai puternică încărcătură energetică se numește Gura De Rai, iar…

9 ore ago

Alimente bogate în estrogen natural benefice pentru femeile la menopauză

Estrogen natural. După 45 de ani, femeile se apropie de menopauză și au nevoie de…

10 ore ago

DNA a anunțat că IPS Teodosie a fost trimis în judecată pentru corupție

IPS Teodosie, trimis în judecată pentru corupție. Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului a fost trimis în…

10 ore ago

Medic: Lipsa acestor două vitamine poate cauza varice și vânătăi

Varice, vene sparte și vânătăi pe picioare din senin. Nu-ți amintești de vreo lovitură puternică,…

11 ore ago

Citeste si: