duminică, iulie 12, 2020

Vișinele sunt fructele care ne aduc un aport imens de vitamine, iar vara sunt în plin sezon.

Datorită gustului acrișor intens, soarta lor este adesea pecetluită în prăjituri sau dulcețuri, alături de cantități impresionante de zahăr.

Însă trebuie să știm cât de sănătoase sunt și de ce este bine să consumăm vișinele crude, întocmai ca cireșele.

Vișinele abundă în nutrienți importanți, inclusiv în fitochimicale (compuși vegetali care combat boli), antioxidanți și vitamina C.

Citește și:

Aceste micuțe și drăgălașe fructe roșii sunt benefice în prevenirea cancerului, reduc inflamațiile, susțin sănătatea inimii și oferă nenumărate beneficii de sănătate.

Dată fiind culoare lor, știm că sunt bogate în antocianine, pigmenţii naturali ce colorează fructele, frunzele, florile sau ramurile plantelor în roşu, mov, violet sau albastru. Antocianina este un puternic antioxidant care luptă cu radicalii liberi din corpul uman și are proprietăți anticancerigene!

Citește și:

Potrivit unui studiu publicat în ”Jurnal de Nutriție”, cercetătorii au inclus următoarele în familia fructelor cu cel mai mare conținut de antioxidanți: vișinele, zmeura, căpșunile, afinele. Vișinele vin la pachet cu o mare cantitate de vitamina C, esențială sistemului imunitar.

Vișinele au proprietăți antiinflamatorii, întrucât conțin quercetină, un  flavonoid esențial bioactiv. Este antiinflamator, antihistaminic, antioxidant, antitumoral. Recomandat în caz de cancer, prostatită, cataractă, alergii, bronșită, astm, artrită, reumatism.

Citește și:

Quercetina este cel mai activ dintre flavonoizi și multe din plantele medicinale își datorează proprietățile prezenței quercetininei. Quercetina are proprietăți puternic antiinflamatoare, prin inhibarea proceselor inflamatorii inițiale.

Așadar, fiindcă vișinele conțin acești doi super compuși antiinflamatorii, antocianina și quercetina, putem spune că pot ameliora astmul bronșic și alte afecțiuni respiratorii, dar și guta, forma dureroasă de artrită.

Potrivit unui articol publicat în “Science Daily” în februarie 1999, antocianinele și alți compuși găsiți în vișine inhibă enzimele pro-inflamatorii numite ciclooxigenază 1 și 2 aproape la fel de bine ca  ibuprofenul și alte medicamente antiinflamatoare nonsteriodale.

Parteneri