Sari la conținut

Vitamina care te ajută să ții țânțarii la distanță. Mai eficientă decât orice spray

tantari
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Soluții pentru țânțari. Vitamina B1 are un rol important în lupta contra stresului și în susținerea imunității. În plus, aceasta ține și țânțarii la distanță.

Cum e posibil? Ei bine, fiind o vitamină hidrosolubilă, aceasta se elimină pe cale urinară și prin transpirație. Astfel, vitamina B1 intervine în modul cum miroase pielea, constituind un fel de repelent contra țânțarilor.

Iată de ce pielea persoanelor care au un nivel crescut al vitaminei B1 nu este deloc pe placul micilor insecte. Sunt nutriționiști care susțin chiar că suplimentarea cu vitamina B1 (în doze de 100 mg/zi) este indicată pe parcursul verii pentru prevenirea înțepăturilor de țânțari. Nu îți face griji! Mirosul care ține la distanță țânțarii nu poate fi perceput de om. Așa că vitamina B1 nu va face același lucru cu cei din jurul tău! În cazul persoanelor cu disbioză intestinală, anorexie, boala Crohn, alcoolism cronic, tulburări asociate cu deficit de vitamina B1, este cu atât mai recomandată suplimentarea nutritivă.

Vitamina care ține țânțarii la distanță

Vitamina B1, cunoscută și ca tiamină, este un nutrient esențial de care corpul nostru are nevoie. Ea poate fi asigurată din alimentație, regăsindu-se mai ales în alimente fermentate, orz, orez brun, sparanghel, varză kale, ficat și ouă.

Aportul poate fi suplimentat și cu ajutorul superalimentelor verzi, cum ar fi algele spirulina și chlorella, orzul verde, grâul verde, germenii de broccoli, care conțin vitamina B1.

5 semne de alarmă că ai fost infectat cu virusul West Nile

Virusul West Nile (WNV)  se transmite cel mai frecvent la oameni prin mușcătura unui țânțar infectat.

Sunt 5 semne de alarmă care impun prezentarea la urgență după înțepătura de țânțar:

  1. febră ridicată,
  2. durere de cap intensă,
  3. vărsături,
  4. stare generală alterată,
  5. sensibilitate crescută la lumină apărute la 2-8 zile după înțepătura de țânțar.

 

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel