miercuri, septembrie 28, 2022

Vitamina vitală pentru femei: Scade riscul unor boli grave și salvează vieți. Lipsa acestei vitamine poate duce la cancer mamar, osteoporoză și alte boli.

Deficitul de vitamine și minerale ne poate face vulnerabili în fața multor afecțiuni. Unele vitamine ne pot salva chiar viața. De exemplu, una dintre vitaminele vitale pentru organism este vitamina D.

Potrivit unor studii recente, femeile care au împlinit 20 de ani ar trebui să ia zilnic această vitamină. Motivul? Ei bine, așa pot reduce riscul de cancer la sân.

Te-ar mai interesa: Cum arată soția lui Mihai Șora. E cu aproape 60 de...

De pildă, profesorul Kefah Mokbel, medic chirurg la o clinica London Breast Clinic este de părere că vitamina D ar putea salva o mie de vieți în fiecare an.

De altfel, profesorul a început deja să prescrie pastilele pacientelor sale și consideră că toate femeile ar trebui să ia vitamina D, chiar și cele care nu au fost diagnosticate cu cancer de sân.

Medic: Femeile ar trebui să primească gratis vitamina D

”Sunt de părere că femeile care au împlinit 20 de ani ar trebui să primească gratis suplimente de vitamina D deoarece este foarte eficientă în prevenirea cancerului de sân”, spune prof. Mokbel.

”Este dovedit științific că femeile care au niveluri mai crescute de vitamina D au mai multe șanse să învingă boala. Studiile au arătat, de asemenea, că femeile care au niveluri crescute de vitamina D sunt mai puțin predispuse să dezvolte cancer de sân”, a mai explicat medicul.

Te-ar mai interesa: Trigliceride crescute: semne de avertizare care ap...

De asemenea, în urma unor studii detaliate, oamenii de știință  de la Universitatea California, San Diego School of Medicine, au investigat în ce măsură nivelurile mari ale vitaminei D în sânge au fost asociate cu un risc mai scăzut de a dezvolta cancer mamar.

Vitală și pentru sistemul osos

Dar vitamina D nu este benefică doar pentru sân, aceasta având un rol important și în menținerea unui sistem osos sănătos. Mai mult, cercetătorii au descoperit că are un rol esențial pentru sistemul imunitar și pentru reglarea modului în care se înmulțesc celulele.

Te-ar mai interesa: A apărut toată filmarea cu bătaia dintre Anamaria ...

Ambele sunt factori esențiali în lupta împotriva cancerului.

Potrivit Harvard School of Public Health din SUA, lipsa de vitamina D crește riscul dezvoltării unor boli cronice, inclusiv osteoporoză, boli de inimă, anumite tipuri de cancer și scleroză multiplă și a unor boli infecțioase precum tuberculoză sau gripă.

Prof. Mokbel spune că după ce și-a testat pacientele, jumătate dintre ele aveau lipsă de vitamina D.

Te-ar mai interesa: Unde doare colonul și de ce apare durerea. Atenție...

” Le-am dat vitamina D tututor pacientelor mele pentru că nivelurile mai crescute protejează împotriva cancerului de sân. Vitamina D stimulează sistemul imunitar și ajută la distrugerea celulelor canceroase”, explică profesorul britanic.

Totuși, chiar dacă vorbim de o vitamină vitală pentru organism, nu trebuie să luăm nimic fără să întrebăm medicul. Indiferent de rezultatele studiilor, fiecare organism este diferit și este bine să avem prescripție medicală pentru orice medicament sau supliment alimetar, inclusiv pentru vitamine și minerale.

Te-ar mai interesa: Un supliment banal poate duce la infarct. Se depun...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private