marți, octombrie 4, 2022

Vizita la Regina Angliei: Ce i-a șoptit Elena lui Nicolae Ceaușescu în timpul binecunoscutei vizite la Palatul Regal din 1978, când Nicolae Ceaușescu a fost…

Nicolae și Elena Ceaușescu au făcut în 1978 o vizită oficială de stat în Regatul Unit. A fost un moment istoric, fiind prima vizită a unui șef de stat comunist la Londra.

Tot în același an, Nicolae Ceaușescu vizitase SUA și China, având imaginea unui disident al lagărului socialist, opozant al sovieticilor, ce putea fi sprijinit pentru a crea o fisură în blocul comunist. La aceste considerente se adăugau cele de ordin economic.

Te-ar mai interesa: Boala care provoacă mai multe decese decât canceru...

Britanicii doreau o nouă piață de desfacere, firmele occidentale erau încă interesate să investească în România, iar românii erau interesați să-și dezvolte industria aeronautică și să exporte produse manufacturate în Regatul Unit, notează Arhivele Naționale ale României, pe pagina de Facebook a instituției.

Jurnalistul Dorian Galbinski a relatat, într-un interviu acordat lui Adrian Ursu pentru emisiunea „Exces de putere„, câteva detalii spectaculoase din timpul vizitei istorice a Elenei și a lui Nicolae Ceaușescu la Londra.

Elena Ceaușescu: „Hai, Nicule, că …”

Adrian Ursu: E un episod absolut savuros în cartea dumneavoastră, când dintr-odată ați auzit că cineva recita versuri în dreapta dumneavoastră?

Te-ar mai interesa: Cât de sănătoși sunt ficățeii de pui: Sursă de fie...

Dorian Galbinski: Da, era Elena Ceaușescu care recita „Muma lui Ștefan cel Mare” pentru Regina Mamă, în ideea că o să o facă să înțeleagă patriotismul românilor, adică să-și dea viața pentru țară.

Adrian Ursu:  Dar totuși, care a fost reacția Reginei Mamă auzind versurile pe care bănuiesc că i le traducea translatorul alocat acelui cuplu?

Dorian Galbinski: Traducea translatora Elenei Ceaușescu. Regina Mamă asculta foarte atentă. Ei au un training nemaipomenit. Nu-i poți abate de la traseul lor. Asculta foarte atentă, foarte serioasă. Nimic nu s-a întâmplat, nimeni n-a râs, nimeni nu a făcut nicio aluzie.

Adrian Ursu: Apropo de amuzament e de asemenea foarte haioasă relatarea dumneavoastră că, la un moment dat, Elena Ceaușescu i-a șoptit sau i-a spus chiar cu voce mai tare lui Nicolae Ceaușescu o frază care suna cam așa: ‘Hai, Nicule, că m-am săturat?

Te-ar mai interesa: Prof. dr. Dulcan: Care sunt cele trei prafuri otră...

Dorian Galbinski: Da sau „…că m-am plictisit”, nu mai știu exact. Eram întâmplător chiar lângă ei.I-a spus-o cu o voce scăzută să audă nu mai el, dar oricum era spre sfârșitul dineului”, potrivit Antena3.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private