Sari la conținut

„Vladimir Putin a pierdut deja războiul!” Afirmație șoc: „Nu va fi numele lui Mihail Gorbaciov scris pe certificatul de deces al imperiului rus: va fi al lui Putin”

Vladimir Putin
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Vladimir Putin

„Vladimir Putin a pierdut deja războiul!” Afirmație șoc a lui Yuval Noah Harari, unul dintre cei mai influenți intelectuali din lume: „Nu va fi numele lui Mihail Gorbaciov scris pe certificatul de deces al imperiului rus: va fi al lui Putin”.

Celebrul istoric Yuval Noah Harari, autor al cărţii „Sapiens, scurtă istorie a omenirii”, a explicat într-un editorial pentru The Guardian de ce Vladimir Putin a pierdut deja războiul contra Ucrainei.

Potrivit istoricului israelian, Ucraina a demonstrat în ultimele zile că nu îi va acorda conducătorului de la Kremlin controlul pe termen lung. Vladimir Putin se îndreaptă către o înfrângere istorică chiar dacă ar câștiga toate luptele.

Președintele Rusiei nu a anticipat forța și dorința de luptă a Ucrainei. Acesta s-a bazat pe faptul că Rusia este net superioară din punct de vedere militar, însă nu a luat în calcul dorința poporului ucrainean.

„Când își plănuia invadarea Ucrainei, Putin se putea baza pe multe fapte cunoscute. Știa că din punct de vedere militar Rusia depășește Ucraina. El știa că NATO nu va trimite trupe să ajute Ucraina.

El știa că dependența europeană de petrol și gaze rusești va face ca țări precum Germania să ezite să impună sancțiuni dure. Pe baza acestor fapte cunoscute, planul său era să lovească Ucraina puternic și rapid, să-i decapiteze guvernul, să stabilească un regim marionetă la Kiev și să înlăture sancțiunile occidentale”, a scris Harari, potrivit sursei citate. 

„Vladimir Putin a pierdut deja războiul!” Afirmație șoc a lui Yuval Noah Harari, unul dintre cei mai influenți intelectuali din lume

Istoricul a explicat de ce, practic, Putin a pierdut războiul.

„Pe zi ce trece, devine din ce în ce mai clar că pariul lui Putin eșuează. Poporul ucrainean rezistă, câștigă admirația lumii întregi – și va câștiga războiul. Urmează multe zile negre. Rușii pot cuceri în continuare întreaga Ucraina. Dar pentru a câștiga războiul, rușii ar trebui să stăpânească Ucraina și pot face asta doar dacă ucrainenii îi lasă. Acest lucru pare din ce în ce mai puțin probabil să se întâmple.

Fiecare tanc rusesc distrus și fiecare soldat rus ucis sporește curajul ucrainenilor de a rezista. Și fiecare ucrainean ucis adâncește ura ucrainenilor față de invadatori. Ura este cea mai groaznică dintre emoții. Dar pentru națiunile asuprite, ura este o comoară ascunsă. Îngropată adânc în inimă, poate susține rezistența pentru generații.

Pentru a restabili imperiul rus, Putin are nevoie de o victorie relativ lipsită de sânge care va duce la o ocupație relativ lipsită de ură. Vărsând din ce în ce mai mult sânge ucrainean, Putin se asigură că visul său nu va fi niciodată realizat.

Nu va fi numele lui Mihail Gorbaciov scris pe certificatul de deces al imperiului rus: va fi al lui Putin. Gorbaciov i-a lăsat pe ruși și ucraineni să se simtă ca niște frați; Putin i-a transformat în dușmani”, a scris istoricul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.