joi, iunie 1, 2023

Futurolog, predicții șoc despre oamenire. Ray Kurzweil, un informatician preocupat de viitorologie, a prezis că oamenii vor atinge nemurirea, iar acest lucru va fi posibil cu ajutorul Inteligenței Artificiale.

Încă din 2017, Kurzweil anticipa că până în 2029 „o Inteligență Artificială va trece un test Turing valid și, prin urmare, va atinge niveluri umane” ale intelectului.

Futurolog, predicții șoc: oamenii vor deveni nemuritori, până în 2030

În ceea ce privește nemurirea, Kurzweil consideră că până în anul 2030, vom putea avansa speranța de viață umană cu „mai mult de un an în fiecare an”. Informaticianul consideră că oamenii își vor putea crește speranța de viață umană „cu mai mult de un an în fiecare an”, pe seama nanoboților din fluxul sangvin, care fac ‘reparații’ și conectează creierul uman la baze de date.

Te-ar mai interesa: Medic: Nevoia de a urina mai des și mult mai urgen...

În aproximativ 15 ani, e posibil să vedem nanoboții curgând prin fluxul nostru sanguin, făcând reparații și conectându-ne creierul la cloud. Când se va întâmpla acest lucru, vom putea trimite videoclipuri direct din creierul nostru, dar și să ne facem copii de rezervă – un fel de backup al creierului nostru.

Pentru Kurzweil, singularitatea nu este ceva de temut, ci ceva care îi va îmbunătăți pe oameni, făcându-ne, în cele din urmă, „asemeni lui Dumnezeu”.

„Singularitatea nu este ceva de temut, ci este ceva care îi va îmbunătăți pe oameni, făcându-i, în cele din urmă, ‘asemeni lui Dumnezeu’. Vom fi mai amuzanți. Vom fi mai sexy. Vom fi mai buni în exprimarea sentimentelor de iubire.

Te-ar mai interesa: Vitamina esențială pentru sănătatea inimii. Specia...

Dacă vreau să accesez 10.000 de computere în două secunde, pot face asta fără fir iar ‘puterea mea de calcul’ se multiplică de zece mii de ori. Asta vom face cu neocortexul nostru”, a anticipat el.

Un rol esențial în acest proces care-i va apropia pe oameni de nemurire va reveni nanoboților – roboți care circulă prin corpul uman și-i vindecă afecțiunile sau îi ameliorează comunicarea cu creierul, arată Kurzweil.

Te-ar mai interesa: Metapneumovirusul uman, noul virus ucigaș.  Simpto...

El a făcut apel la conceptul de „singularitate”, care ar presupune conectarea minților umane cu Inteligența Artificială și multiplicarea „de un miliard de ori” a puterii intelectului uman.

„Am stabilit anul 2045 pentru ‘Singularitate’, care este momentul în care se va multiplica inteligența eficientă de un miliard de ori prin fuziunea cu inteligența pe care am creat-o”, susține Kurzweil.

Te-ar mai interesa: Spondilita anchilozantă predipsune la fibroză pulm...

Ray Kurzweil

Cine este Ray Kurzweil, informaticianul care a prezis majoritatea evenimentelor actuale

Raymond Kurzweil este un vizionar, inovator și inventator american evreu, pionier în domeniul recunoașterii caracterelor optice, al sintezei text-vorbire, al tehnologiei de recunoaștere a vocii și al keyboardurilor muzicale.

Informaticianul și futuristul Ray Kurzweil a stabilit o cronologie specifică pentru momentul în care umanitatea va ajunge la nemurire, iar inteligența artificială va atinge singularitatea tehnologică. Vestea bună constă în faptul că, dacă aceste previziuni se dovedesc a fi adevărate, va trebui să așteptăm doar șapte ani pentru a descoperi elixirul vieții.

Te-ar mai interesa: Simptome de accident vascular cerebral. Nu ignora ...

Kurzweil are un istoric impresionant de predicții despre tehnologie, prezicând corect în 1990 că un computer va învinge campionii mondiali umani la șah până în anul 2000, dezvoltarea computerelor portabile și a smartphone-urilor, trecerea la mai multă tehnologie fără fir și prevăzând explozia internetului în întreaga lume.

Ray Kurzweil a făcut în trecut predicții despre tehnologie și a prezis corect în 1990 că un computer va învinge campionii mondiali la șah până în anul 2000.

El a anticipat, de asemenea, creșterea numărului de computere portabile și de telefoane inteligente, expansiunea tehnologiei fără fir și „explozia” Internetului.

S-a întâmplat ca predicțiile sale să mai dea greș, notează IFL Science. Astfel, Kurzweil s-a înșelat când a anticipat că mașinile cu conducere autonomă vor fi folosite până în 2009.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private