marți, iunie 28, 2022

Cum să trăiești mai mult? Evitați o moarte timpurie mâncând o dietă sănătoasă și echilibrată și făcând exerciții fizice regulate. Vă puteți reduce riscul de deces prematur mâncând banane – dar câte ar trebui să adăugați în dieta dumneavoastră în fiecare săptămână?

Potrivit cercetătorilor, o singură banană ne poate crește speranța de viață cu 13 minute. Același lucru este valabil și pentru somn, însă contează foarte mult cum este gătit.

Te-ar mai interesa: Zi importantă pentru 4 zodii. Astrolog: Luna aceas...

”O banană consumată crește speranța de viață a oamenilor cu 13 minute și 30 de secunde.

Cercetătorii din Michigan au publicat un articol în revista Nature Food în care au explicat modul în care o banană poate prelungi viața oamenilor cu 13 minute și 30 de secunde.

De asemenea, consumul somonului la cuptor oferă un interval mai mare de viață, cu aproximativ 13 minute și 5 secunde”, spune cercetătorul Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară şi Biotehnologii Alimentare, și prorector la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj.


Beneficiile bananelor pentru sănătate

Bogate în potasiu: O banană medie vă oferă 450 de miligrame, ceea ce reprezintă 13% din ceea ce aveți nevoie în fiecare zi. Acest mineral este un jucător important în sănătatea inimii. Alimentele bogate în potasiu vă ajută să vă gestionați tensiunea arterială, deoarece vă ajută să scăpați de mai mult sodiu atunci când urinați. Potasiul relaxează, de asemenea, pereții vaselor de sânge, ceea ce ajută la scăderea tensiunii arteriale.

Te-ar mai interesa: Care sunt cele mai importante beneficii ale grădin...

Cum te ajută potasiul?

 • Poate reduce riscul de accident vascular cerebral
 • Vă poate ajuta să vă mențineți oasele sănătoase pe măsură ce îmbătrâniți
 • Ajută mușchii să funcționeze mai bine
 • Poate ajuta la prevenirea pietrelor la rinichi

Dar dacă ai probleme cu rinichii, prea mult potasiu nu este bun pentru tine. Consultați-vă medicul pentru a vedea cât ar trebui să aveți.

Banana este bogată în fibre: Nu este un secret că cantitatea potrivită de fibre din dieta ta este bună pentru tine. O banană coaptă de mărime medie vă oferă 3 grame de fibre. Este aproximativ 10% din ceea ce aveți nevoie în fiecare zi.

Te-ar mai interesa: Mesaje de Sfinții Petru și Pavel. Cele mai frumoas...

Majoritatea fibrelor din banane sunt ceea ce se numește fibre solubile. Poate ajuta la mentinerea colesterolului si a tensiunii arteriale sub control si ajuta la ameliorarea inflamatiei.

Bananele verzi sunt pline de ceva numit amidon rezistent. Acționează ca fibre insolubile, care sunt cele care vă pot ajuta să vă mențineți intestinele să funcționeze cât mai bine. Amidonul rezistent ajută, de asemenea, la scăderea zahărului din sânge.

Te-ar mai interesa: Atenție! Telefoanele mobile, mai periculoase decât...

În general, alimentele bogate în fibre te fac să te simți plin fără calorii suplimentare. Acest lucru le face și o alegere bună dacă doriți să pierdeți câteva kilograme.

O burtă mai fericită: Se pare că bananele sunt bune și pentru burta ta.

Fructul galben este o sursă de prebiotice. Aceștia sunt carbohidrați pe care nu îi digerați, dar sunt o sursă de hrană pentru probioticele mai populare. Acestea sunt bacteriile bune care se găsesc în intestinul tău.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă în corpul tău după ce ai slăbit? Me...

Probioticele te pot ajuta în aspecte precum:

 • Îmbunătățirea drojdiei și infecțiilor tractului urinar (ITU)
 • Tratează unele infecții gastrointestinale
 • Ușurează sindromul intestinului iritabil (IBS)
 • Reduce intoleranța la lactoză
 • Te ajută la unele simptome de alergie

Probioticele pot chiar ajuta la atenuarea răcelilor și a gripei.

Cantitatea potrivită de carbohidrați: Ca toate fructele, bananele au carbohidrați. Dar nu atât de multe încât persoanele cu diabet să nu se poată bucura de ele. Dacă ai diabet, te poți bucura de o jumătate de banană atunci când ai nevoie de o gustare.

De asemenea, nu vor arunca în aer o dietă săracă în carbohidrați. O banană medie iti ofera aproximativ 27 de grame.

Recuperare mai rapidă după un antrenament: cercetările sugerează că bananele vă pot ajuta, de asemenea, să vă recuperați după antrenamentele intense. Un studiu spune că bicicliștii bărbați care au avut o banană înainte de a pedala au mers mai repede și au avut o recuperare mai rapidă decât cei care au băut doar apă.

Bananele conțin o serie de vitamine și minerale

 • Vitamina B6: O banană medie vă oferă aproximativ un sfert din vitamina B6 pe care ar trebui să o obțineți în fiecare zi. Ajută la metabolism. Și joacă un rol important în dezvoltarea creierului în timpul sarcinii și copilăriei, precum și în sănătatea sistemului imunitar.
 • Vitamina C: Ar trebui să asimilați între 75-90 de miligrame pe zi. Deci, cu aproximativ 10 miligrame, banana ta de dimineață te poate ajuta. Vitamina C vă ajută să vă protejați de daunele cauzate de lucruri numite radicali liberi. Acestea sunt reacții din corpul nostru la alimentele pe care le consumăm, fumul de țigară, pesticidele și alte lucruri potențial dăunătoare. Vitamina C ajută, de asemenea, sistemul dumneavoastră imunitar să funcționeze mai bine și vă poate ajuta să vă vindecați mai bine.
 • Magneziu: Acest mineral ajută la controlul tensiunii arteriale și a zahărului din sânge și menține oasele puternice. O banană îți oferă 8% din ceea ce ai nevoie.
 • Vitamina A: Această vitamină este bună pentru vederea dumneavoastră și vă poate ajuta să vă protejați de cancer.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private