Sari la conținut

Vor fi temperaturi de -25 de grade, în România! Iată cum te protejezi de ger și îmbolnăvire

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Schimbările de temperatură, precum și temperaturile foarte scăzute, diminuează rezistenșa organismului în fața agenților patogeni. Astfel, nu este întâmplător că majoritatea bolilor și virozelor sunt mult mai frecvente în sezonul rece.

Copiii, vârstnicii, persoanele cu imunitatea scăzută și cele care suferă de o boală cronică sunt cele mai vulnerabile în fața temperaturilor scăzute.

Pentru a diminua efectele negative cauzate de frig este important să urmăm o serie de pași care ne vor ajuta să ne menținem sănătatea.

Iată ce poți face pentru a te proteja de ger și boli în sezonul rece!

Cum te protejezi de temperaturile scăzute?

Pentru a preveni îmbolnăvirile în perioadele cu temperaturi foarte scăzute, este important să nu staţi afară mai mult de 30-40 de minute şi să vă mişcaţi pe cât posibil, chiar dacă stați în aer liber.

Dacă este necesar să așteptăm un autobuz sau orice fel de transport, este indicat să ne mişcăm chiar şi pe loc. Mișcarea simplă ajută la stimularea circulaţiei sângelui la nivelul extremitătilor, care este o mare problemă în sezonul rece. În cazul copiilor, intervalul trebuie redus la 20-30 de minute însoţite, de asemenea, de mişcare, notează realitatea.net.

De asemenea, îmbrăcămintea este un factor decisiv în menținerea temperaturii corpului. Cea mai mare cantitate de caldură din organism se pierde la nivelul capului şi membrelor. De aceea este foarte important să nu neglijăm aceste părți ale corpului.

Straturile sunt, cu atât mai mult, esențiale. Este recomandat să îmbrăcaţi mai multe haine de iarnă deoarece se creează o bariera împotriva frigului. Cantitatea de aer care se află între straturile de haine funcţionează ca un termoizolant.

În ceea ce priveşte alimentaţia, supele, ciorbele, ceaiurile și mâncărurile calde sunt recomandate. Totodată, poți consuma alimente care încălnesc, la propriu, organismul.

Iarna trebuie să consumăm alimente uşor digerabile, cum ar fi supe, de pui, de vită, ciorbe, fructe multe şi legume. Este bine să consumăm cu moderație alimentele grase, care se digeră greu. Legumele şi fructele ne ajută să ne protejăm imunitatea, afectată de temperaturile scăzute.

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel