Sari la conținut

Vrei să călătorești în Grecia? Află care sunt ultimele restricții impuse de autorități

călătorie în Grecia
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Unde călăîtoresc românii în minivacanța de 1 mai și de Paște

Din cuprinsul articolului

În contextul pandemic actual, Grecia a impus o serie de restricții pentru a limita răspândirea coronavirusului. Acestea se aplică atât în cazul localnicilor, cât și al turiștilor, vizând în special persoanele care refuză imunizarea.

În plin sezon turistic, Grecia impune restricții dure pentru cei care nu se vaccinează. Începând de vineri, atât turiștii, cât și localnicii nu mai au voie să intre în resstaurante, în săli de cinema sau să participe la evenimente, dacă nu sunt imunizați cu ambele doze, comunică Antena 1, potrivit Rador.

Ultimele restricții impuse în Grecia

„De vineri până la finalul lui august, toate spaţiile închise, cluburile, barurile, cinematografele şi teatrele vor fi deschise exclusiv unui număr limitat de vizitatori, care vor fi vaccinaţi”, susține Kiryakos Mitsotakis, premierul Greciei.

Clienţii care vor să ia masa în interiorul restaurantelor vor fi nevoiţi să prezinte dovada vaccinării printr-o aplicaţie pe telefonul mobil, iar dacă patronii localurilor nu fac verificări în rândul clienţilor, riscă amenzi cuprinse între 2.000 şi 10.000 de euro.

„Este o problemă, pentru că se face o diferenţă. O să intre în spaţiile închise numai cei vaccinaţi, iar cei care nu sunt vaccinaţi pot să stea afară”, precizează Tudorel Merişan, român stabilit în insula Creta.

Imunizarea completă devine bilet de intrare şi la concerte, inclusiv cele desfăşurate în aer liber, dar şi la evenimentele sportive. Excepţie de la noile reguli fac minorii cu vârsta sub limita de vaccinare, adică 14 ani. Ei vor avea acces în spaţiile restricţionate cu un test negativ. Deciziile, însă, descurajează o parte dintre turiştii care au programate vacanţe în Grecia.

„Lucrurile acestea cred că mai degrabă trebuiau spuse înainte, fiindcă sunt o grămadă de turişti care au intrat pe teritoriul Greciei şi au intrat doar cu testul. Acuma ce faci? Unde te duci să mănânci decât afară?”, adaugă Tudorel Merișan.

Grecia a recurs la noile restricţii după ce rata infectării a crescut de aproape cinci ori în ultimele două săptămâni. Bilanţul zilnic depăşeşte 3.000 de noi cazuri, cifră care nu a mai fost atinsă din luna mai. Impunerea certificatului sanitar pentru a permite accesul în spaţii închise şi aglomerate este o tendinţă tot mai răspândită la nivel european.

Austria, Danemarca şi Luxemburg l-au implementat deja, în timp ce Italia şi Olanda dezbat această opţiune. De astăzi şi turiştii cu planuri de călătorie în Malta trebuie să ştie că fără vaccin intră obligatoriu în carantină.

Motivul noilor măsuri este tulpina Delta, cu 60% mai contagioasă decât tulpina originală, a provocat creşteri uriaşe ale incidenţei in ţările Europei şi nu numai. Spania a reintrodus carantina de noapte în mai multe oraşe, inclusiv Barcelona.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel