Sari la conținut

Vrei să scapi de burtică? Iată alimentele-minune care topesc grăsimea și dezvoltă mușchii

Un studiu suedez a scos la iveală că persoanele care conumă multe grăsimi polinesaturate (sănătoase) au mușchii mai dezvoltați și mai puțină grăsimi, spre deosebire de cei care mănâncă alimente bogate în grăsimi saturate (nesăntoase).

Peștele și nucile conțin din plin grăsimi sănătoase, iar în cazul celor care le consumă des, se depune mai puțină grăsime în jurul taliei și al organelor interne.

Acesta este primul studiu care a scos la iveală că grăsimea pe care o conțin anumite alimente nu înfluențează doar nivelul de colesterol și riscul de boli ci și locul de pe corp unde este depozitată grăsimea.

Cercetătorii de la Universitatea Uppsala au studiat 39 de femei și bărbați tineri cu o greutate corporală normală care au mâncat 750 de calorii în plus pe zi timp de șapte sătpămâni.

Scopul studiului a fost ca participanții să se îngrașe 3% din greutatea pe care o aveau la începutul studiului.

Jumătate dintre participanți și-au luat surplusul de calorii din grăsimi polinesaturate, iar restul din grăsimi saturate.

Dieta ambelor grupuri a conținut aceeși cantitate de zahăr, carbohidrați, de grăsimi și de proteine, singura diferență fiind tipul de grăsimi.

Rezultatele au arătat că toți participanți au luat în greutate aproximativ la fel. Însă, persoanele care au mâncat grăsimi saturate au depozitat mai multă grăsime pe abdomen și ficat. În cadrul acestui grup participanții au pus cea mai mare cantitate de grăsime și de trei ori mai puțuini mușchi decât cei care au mâncat grăsimi polinesaturate.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel