miercuri, septembrie 28, 2022

Vrei să slăbești, dar în același timp nu poți rezista dulciurilor?  Este frustrant, dar este important să rețineți motivul pentru care aveți pofta de zahăr. Astfel de pofte de dulciuri indică, de obicei, faptul că organismul tău nu primește suficiente calorii, prin urmare, se orientează către produsele zaharoase, deoarece oferă energie rapidă.

Faptul că nu mâncați suficiente proteine, mâncați prea multe alimente sărate și nu beți suficientă apă sunt câteva dintre motivele pentru care nu puteți controla această nevoie.

Te-ar mai interesa: Cum menții sănătatea oaselor și a dinților: Îți ia...

Anisha V Ranjan, dietetician și nutriționist, a oferit câteva sfaturi pentru a vă ajuta să luptați cu pofta de dulce.

Fructe

Încearcă să încorporezi fructe în dieta ta și presară câteva semințe de chia sau nuci pe ele sau mănâncă-le cu unt de arahide. Aceasta este o alternativă sănătoasă, iar grăsimile sănătoase vă vor ajuta să vă controlați pofta de mâncare! Data viitoare când simțiți nevoia să mâncați ceva dulce, încercați să mâncați fructe bogate în zahăr, cum ar fi strugurii și mango etc., deoarece acestea au compuși vegetali și nutrienți.

Pofte false. Asigură-te că bei suficientă apă: deshidratarea poate fi un alt motiv pentru pofta de zahăr, deoarece lipsa de lichide afectează glicogenul și corpul tău are poftă de zahăr pentru energie, așa că asigură-te dacă de fapt ai poftă de zahăr sau dacă este falsă și trebuie doar să bei mai multă apă.

Te-ar mai interesa: Mihaela Bilic: ”Acesta este cel mai important fact...

Ciocolată neagră.  Încercați să introduci ciocolată neagră în alimentația ta. Ciocolata neagră este bogată în magneziu, zinc, antioxidanți și fier și vă stimulează sănătatea inimii. Asigurați-vă că este cel puțin 85% neagră.

Batoane proteice pentru gustări

Se poate opta pentru ovăz sau nuci combinate cu ciocolată neagră sau miere. Se pot face chiar și batoane de gustări acasă. Se pot adăuga semințe de chia etc. pentru a le face mai fibroase și mai nutritive.

Te-ar mai interesa: Condimentul care luptă cu infecții grave: Clostrid...

În cele din urmă, țineți sub control dieta! Încorporarea avocado, quinoa, linte și fasole în dieta ta te poate ajuta. Asigură-te că îți controlezi corpul în fiecare zi și, dacă simți nevoia de zahăr după-amiaza, indică faptul că trebuie să încorporezi mai multe proteine în dieta ta, să îți echilibrezi mesele și să devii mai conștientă de ceea ce mănânci, potrivit Pinkvilla.

Te-ar mai interesa: Bei cafeaua fierbinte? Ai grijă, iată care sunt ri...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private