Sari la conținut

Vrei să te lași de fumat, dar nu reușești? Sfatul de aur al Părintelui Calistrat

Sfatul de aur al Părintelui Calistrat pentru cei care vor să se lase de fumat.

Chiar și cei mai înrăiți fumători au momente în care simt nevoia să renunțe la acest obicei nociv. Doar că, într-adevăr, pentru unii a se lăsa de fumat este extrem de simplu, pe când, pentru alții, este chinuitor și epuizant.

Emoțiile sunt asociate fumatului. Mulți oameni simt nevoia să fumeze, iîn special caând sunt stresați, triști sau plictisiți, alții chiar sși când sunt veseli sau relaxați.

Tocmai de aceea, atunci când încercați să vă lăsați de fumat, o anumită emoție sau o anumită stare vă pot declanșa dorința de a vă aprinde o țigară.

Părintele Calistrat de la Mănăstirea Vlădiceni din Iaşi vine în întâmpinarea celor care vor să renunțe la acest obicei, prezentând cazul unul tânăr, care nu reușea să se lase de țigări. Dar, cu ajutorul rugăciunii și a lui Dumnezeu, bărbatul pare să reuşească.

El încurajează credincioșii care nu pot scăpa de fumat să spună rugăciunea „Tatăl Nostru” de 12 ori și „Împărate ceresc”, tot de 12 ori, înainte de a pune țigara în gură. În acest fel, toți cei care se confruntă cu temutul viciu vor scăpa de el numaidecât.

Ce îi sfătuieşte părintele Calistrat pe cei care nu se pot lăsa de fumat

„Eu i-am dat unui băiat un canon, am văzut că nu am cu cine mă înțelege și mi-a plăcut, reacția lui a fost una creștină. Zice:

‘Părinte, știu că mă rugați de atâția ani să las țigara. Nu pot, părinte! Mor fără țigară! Înțelegeți că-s dependent de ea?’ – Da, mă, puiule, dar îți bați cuie la sicriu. – ‘Știu, părinte, și asta’. Zic, uite, îți dau un canon. De fiecare țigară pe care o fumezi, o dată îmi spui 12 Tatăl Nostru și o dată îmi spui 12 Împărate Ceresc. Nu a spus nu. A spus: ‘Da, părinte, măcar să vadă Dumnezeu că eu am bunăvoință și Îl iubesc.

Și îmi spune după un timp:

‘Mă cam arde stomacul, parcă nu mai am poftă așa mult’. Îi spun: ‘Fumează mai puțin, nu trebuie să fumezi tot aceeași cantitate ca înainte. Păi, da, zice, ‘simt și eu nevoia că trebuie să le las’. Nu el le lasă, rugăciunea pe care o face. Da, continuă să aprindă o țigară și să spună de 12 ori Tată nostru și continuă să aprindă o țigară și să spună de 12 ori Împărate ceresc. Și nu o fumează până nu zice. Ei, va lucra Dumnezeu și îl va izbăvi”, a declarat părintele Calistrat Chifan, potrivit Bzi.ro.

Rugăciunea este un act absolut necesar

Părintele Calistrat îndeamnă credincioșii să se roage la Dumnezeu, deoarece rugăciunea este un act necesar trupului și sufletului, deopotrivă. Fie că vorbim de canoane de rugăciune, fie că ne referim la acatiste, rugăciunea este folositoare sub toate formele.

„Rugăciunea este un act absolut necesar. Dacă ne rugăm sfinților, strigăm pe Dumnezeu, dacă ne rugăm îngerilor strigăm lui Dumnezeu. Așa că avem canonul de rugăciune către toți sfinții, este și acatistul tuturor sfinților și sunt și individual fiecare cu viața și cu pătimirea lui, avem și canonul de rugăciune la Îngerul nostru Păzitor personal, care e primul martor.

Că m-a întrebat odată o doamnă, foarte școlită, de altfel: ‘Părinte, de ce credeți dumneavoastră că e nevoie să ne rugăm zilnic, mereu cu aceeași rugăciune, la Îngerul Păzitor?’ Zic, de ce credeți dumneavoastră că într-o curbă sau într-un deal povârnos sau într-un drum alunecos stă tot timpul indicatorul pus acolo? De ce credeți că rămâne pe drum, chiar dacă nu trec mașini? Pentru faptul că oricine trece pe acolo, trebuie să știe ce urmează.

Ei, în clipa în care mata te rogi îngerului, de fapt îți păstrezi indicatorul de circulație spre cer, la Tronul lui Dumnezeu, pe care nu-l cunoaște nimeni mai bine, acest traseu, decât îngerul tău păzitor, care te ia de mânuță, când ai ieșit din viață, și se oprește cu tine la Tronul Sfintei Treimi. El este singurul care te cunoaște și știe cum să te ducă la tronul lui Dumnezeu.”, a mai explicat părintele Calistrat.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: