Sari la conținut

Vrei să-ți menți pielea tânără? Uite ce poți face

plaja, mare, femeie care sta la soare
Femeie care sta la plaja la mare
Femeie care sta la plaja la mare

Vrei să-ți menți pielea tânără și frumoasă? Pentru că pielea corpului îmbătrânește mai repede decât pielea feței, specialiștii ne vând un pont pentru a ne ajuta să întinerim câțiva ani.

Vrei să-ți menți pielea tânără și frumoasă? Soarele e neiertător. Ce produse poți folosi

Ioana Marinescu, specialist în formularea și evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie, a vorbit, într-o emisiune pentru DCNews, despre uleiurile care mențin pielea tânără și frumoasă, explicând când trebuie acestea folosite.

„Recomandarea mea este să nu folosim uleiurile exact înainte de expunerea la soare. De exemplu, uleiul pentru celulită, având în vedere compoziția de uleiuri esențiale foarte potente, poate nu e neapărat cel mai bun prieten cu expunerea la soare. Însă, când ajungem acasă, putem să ne răsfățăm cu el, fără nicio problemă”, a explicat Ioana Marinescu.

Uleiul pentru vergeturi. Cum se pot folosi? Se pot aplicat și înainte de expunerea la soare, însă cel mai bine e aplicat după expunerea la soare, „pentru că, fiind și foarte hrănitor, ne va ajuta la refacerea pielii”.

Un ulei anti-rid pentru corp: „Dacă vrem să ne răsfățăm corpul, acesta are cam toate tipurile de ulei pe care am vrea să le aplicăm pe piele.”

Pielea corpului îmbătrânește mai repede decât pielea feței și atunci este minunat să aplicăm uleiuri cu foarte mult acid oleic în compoziție. Acesta este un acid foarte gras care va hrăni foarte bine. Și atunci, pentru pielea corpului, am nevoie de mult acid oleic, care să dea hrănire, să facă pielea foarte elastică, să o refacă. După folosirea lui, pielea miroase incredibil”, a spus Ioana Marinescu.

Uleiurile să fie aplicate după duș, „pe pielea ușor umedă. Cel mai bine e să folosim o pijamă de bumbac și ne putem simți foarte bine în pielea noastră”, a mai spus expertul.

Soarele e neiertător. Ce produse poți folosi

„Zona lăbuței picioarelor ar trebui să arate foarte bine și ar trebui să fie foarte protejată, pentru că soarele este neiertător cu fiecare zonă a corpului. Într-adevăr, aceasta este una dintre zonele destul de ignorate, dar vreau să vă întreb – vara trecută sau acum trei veri, când ați umblat în sandale, ori șlapi, v-ați înroșit rău de tot printre bretelele sandalelor? Eu cred că ar fi mai bine să evităm astfel de situații și să nu facem arsuri solare și să nu expunem neprotejat nicio zonă a corpului, nici măcar lăbuțele picioarelor”, a spus Ioana Marinescu.

„Același sfat se aplică și când vine vorba despre umeri, care se pot pigmenta, pentru că foto-îmbătrânirea este foarte agresivă și se vede mai ales în zona umerilor, în zona decolteului și în zona spatelui. Foarte puține persoane nu se pigmentează în aceste zone. Dacă ne expunem la soare și ne ardem în momentul expunerii, zonele acelea se vor umfla, se vor leza, iar apoi vor rămâne forme de hiperpigmentare post-traumatică.

Plante și fructe care calmează foarte bine pielea

Un blend de extracte botanice, dedicat post-expunerii solare. Conține plante și fructe care calmează foarte bine pielea, iar unul dintre componentele vedetă este castana, care, pe lângă faptul că protejează, oferă o colorație mai frumoasă, mai persistentă, iar în plus, aceasta oferă elasticitate pielii.

Cel mai dorit produs de bronzare este uleiul de bronzare de bacuri. Din ce am văzut eu, acest ulei cel puțin dublează felul în care te bronzezi. Nu este un ulei cu protecție solară, ci este un stimulent de bronzare. Uleiul de bacuri se știe că este un super stimulent de colorare a pielii, iar în momentul în care îl aplicăm când stăm la plajă, acesta nu exonerează protecția solară, doar stimulează. Culoarea este total diferită față de bronzul obișnuit. Este mult mai luminoasă, mult mai intensă, a explicat Ioana Marinescu.

Etichete:
Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: