sâmbătă, mai 28, 2022

Vrei să trăiești mai mult? Câștigă un Oscar! Iată la ce concluzie au ajuns oamenii de știință.

A deveni un câștigător al Oscarului este un moment prestigios în cariera oricărui actor care îi asigură locul în cărțile de istorie, dar acum cercetările au arătat că actorii care câștigă un premiu Oscar au mai multe șanse să trăiască mai mult în comparație cu colegii lor nominalizați și co-starurile nenominalizate.

Te-ar mai interesa: Top 4 cele mai murdare lucruri din casă! Și nu, nu...

Vrei să trăiești mai mult? Câștigă un Oscar! Iată la ce concluzie au ajuns oamenii de știință

Într-un studiu publicat în jurnalul PLOS ONE, au fost 2.111 actori din 1929 până în 2020 care au fost nominalizați la Oscar sau au apărut alături de un actor nominalizat. Cercetătorii de la Universitatea din Toronto, conduși de Donald Redelmeier, au bazat un model de analiză pe această cifră.

Potrivit modelului, actorii care au luat acasă prestigiosul premiu au o speranță de viață de 81,3. Între timp, cei care au fost nominalizați, dar nu au câștigat, au o speranță de viață mai scurtă cu aproape cinci ani, la 76,4 ani, deși co-starurile nenominalizate sunt cele mai proaste, ajungând la 76,2 ani.

Te-ar mai interesa: Cancer vulvar: simptome ascunse despre care ar tre...

Datele nu au oferit nici un indiciu cu privire la motivul pentru care actorii câștigători de Oscar ar putea trăi mai mult, arată Medicalxpress.com.

Dar cercetătorii sugerează că s-ar putea datora faptului că mănâncă mai bine și adoptă un stil de viață mai sănătos după câștigarea unui premiu atât de prestigios. De asemenea, oamenii de știință sugerează că, după ce au câștigat un Oscar, mulți actori s-ar putea să nu se confrunte cu atât de mult stres în cariera lor.

Te-ar mai interesa: Simptome de colesterol ridicat: Semnul de avertiza...

Comedianții trăiesc mai puțin decât actorii dramatici

De asemenea, o altă cercetare făcută de australieni demonstra că actorii de stand-up comedy sunt mai predispuși să moară prematur comparativ cu actorii dramatici. Profesorul Simon Stewart, un cercetător de renume mondial în domeniul cardiologiei de la Institutul de Cercetare în Sănătate Mary MacKillop de la Universitatea Catolică Australiană, a arătat că în ceea ce privește vârsta morții comedianții au murit la o vârstă mai tânără (67,1 ani) față de actorii dramatici (70,7).

Te-ar mai interesa: Vrei să slăbești dar nu reușești? Medic nutriționi...

Referitor la longevitatea câștigătorilor de premii Oscar, aceasta nu se aplică comedianților este de părere profesorul Stewart, care susține că nu se extinde la fiecare ocupație. „Într-adevăr, comedianții de stand-up nu împărtășesc avantajul speranței de viață de care se bucură actorii câștigători de Oscar, ceea ce evidențiază o discrepanță intrigantă și încă neexaminată”, a spus el.

Te-ar mai interesa: Ziua Igienei Menstruale 2022: 5 sfaturi de igienă ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private