sâmbătă, octombrie 1, 2022

VREMEA: Între caniculă, ploi torențiale și grindină…  Așa va fi acest weekend de vară, semnalează ANM. Iată zonele afectate de aceste fenomene meteo extreme.

Administrația Națională de Meteorologie atrage atenția că disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, se arată într-un comunicat ANM.

De asemenea, temperaturile maxime vor fi de 32…36 de grade, iar noaptea vor fi minime de 18…20 de grade. Începând din seara
zilei de duminică (21 august) va crește probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică (averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului).

Te-ar mai interesa: Semnele care pot să prevestească un infarct și cu ...

Întregul sfârșit de săptămână va fi canicular pentru sudul țării, în timp ce pentru vestul țării a fost emis un cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată și ploi abundente.

Sâmbătă (20 august) valul de căldură va persista în sud și sud-est și local în nord-vest, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Unde vor fi ploi și grindină

Temperaturile maxime se vor situa între 33 și 37 de grade, iar minimele nu vor coborî sub 18…21 de grade.

În Banat, Oltenia, sudul Crișanei și sud-vestul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, care se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină.

Te-ar mai interesa: Weekend 1-2 octombrie: Evenimente cu intrare liber...

În intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de 40…50 l/mp și pe arii restrânse de peste 70…90 l/mp.

Sâmbătă (20 august) după-amiază și în prima parte a nopții pe alocuri vor fi vijelii puternice (rafale de peste 70…90 km/h). Așadar, atenție și în acest weekend, luați-vă măsuri de precauție dacă plecați în zonele în care se anunță caniculă.

Te-ar mai interesa: Schimbări frecvente de dispoziție: 3 deficiențe nu...

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private