sâmbătă, august 20, 2022

Un studiu publicat în Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism arată că zahărul este mai eficient în reducerea hormonilor de stres decât aspartamul, un îndulcitor folosit în milioane de produse.

Timp de 12 zile, cercetătoii au observat băuturile pe care le-au mâncat 19 femei, voluntarele studiului. În timpul studiului, 8 femei au consumat 3 băuturi pe zi care erau îndulcite cu aspartam și restul au băut sucuri care aveau la bază 25% zahăr.

Te-ar mai interesa: Ce să mănânci la cină ca să arzi calorii în timp c...

Cercetătorii au măsurat cantitatea de cortizol din saliva participantelor înainte și după experiment și au crescut nivelul hormonilor de stres cu ajutorul unor teste de aritmetică făcute special imposibil de rezolvat.

În testările de dinainte de dietă, grupul nu avea diferențe semnificative în ceea ce privește nivelul hormonilor de stres. După aceea, cu toate astea, nivelul cortizolului era mai scăzut în grupul celor care beau băuturi cu zahăr natural. Scanările la RMN au arătat că în regiunea hipocampusului(aceea care controlează frica și stresul) s-a detectat activitate în grupul celor care au consumat zahăr și o activitate scăzută în grupul celor care au folosit aspartam.

Te-ar mai interesa: Margherita de la Clejani, în lacrimi: Nu am fost „...

Cu toate că autorii studiului nu spun că zahărul ar trebui folosit ca un aliment de reducere al stresului, concluziile sugerează că oamenii care sunt stresați înclină să consume mai mult zahăr și să dezvolte mai multe boli legate de greutate.

A.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private