Sari la conținut

Zeci de elevi au ajuns la spital cu simptome de otrăvire. Care este starea copiilor și ce spun autoritățile

Zeci de elevi au ajuns la spital cu simptome de otrăvire. Care este starea copiilor și ce spun autoritățile

Vineri, 8 octombrie, peste 50 de elevi dintr-o într-o școală secundară rurală din statul Chiapas, din sudul Mexicului, au ajuns la spital, după ce au acuzat stări de rău.

Potrivit Reuters, medicii spun că cei 57 de copii au fost intoxicați cu o substanță neidentificată.

Dozens of Mexico students mysteriously poisoned | The Straits Times

Zeci de elevi au ajuns la spital cu simptome de otrăvire. Care este starea copiilor și ce spun autoritățile

Starea copiilor este stabilă, doar unul dintre aceștia a avut simptome mai grave și a fost transportat la un spital din capitala statului.

Medicii nu au reușit să identifice substanța ingerată de copii, dar este posibil ca această să fi provenit din apă sau alimente contaminate.

Au fost efectuate 15 examene toxicologice care au ieşit toate negative pentru droguri, după ce au circulat în presa locală şi pe reţelele de socializare informaţii că studenţii ar fi fost testaţi pozitiv pentru cocaină.

Autoritățile nu au speculat cu privire la o cauză, dar știrile locale au spus că unii părinți cred că elevii au fost expuși la apă sau alimente contaminate.

„Suntem revoltați de aceste evenimente”, au spus liderii Bochil într-un comunicat, adăugând că colaborează cu o anchetă a procurorului de stat.

Videoclipurile care circulau pe rețelele de socializare au arătat o scenă haotică în care adulți care purtau adolescenți în uniforme școlare s-au repezit pe holul unui spital, în mijlocul strigătelor de panică și durere.

Acesta este al treilea episod de otrăvire din şcolile din Chiapas, raportată în mass-media locală în ultimele două săptămâni. Din 23 septembrie, au avut loc alte două cazuri de otrăvire în masă în oraşul Tapachula, care au afectat zeci de elevi.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel