joi, iunie 8, 2023

Zelenski a supraviețuit la trei tenative de asasinare. Apel disperat: „Europeni, treziţi-vă, vă rog, ruşii trag în centrala nucleară!”

Un incendiu a izbucnit la centrala nucleară de la Zaporojie, cea mai mare din Europa, relatează BBC, citând declaraţiile primarului localităţii învecinate Enerhodar, conform căruia focul ar fi fost provocat de bombardamentele ruseşti. Conform NEXTA, pompierii nu pot interveni pentru a stinge incendiul, din cauza bombardamentelor.

Departamentul pentru Energie al SUA şi-a activat echipa de răspuns la incidente nucleare, iar Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) este pregătită pentru o reacţie 24/7.

Președintele Ucrainei, apel disperat: „Europeni, treziţi-vă, vă rog, ruşii trag în centrala nucleară!”

Preşedintele Ucrainei a discutat cu Joe Biden şi Boris Johnson după ce cea mai mare centrală nucleară din Europa a fost capturată de Rusia. Volodimir Zelenski „acţiuni fără întârziere” din partea lumii, în mijlocul atacului forţelor Rusiei asupra celei mai mari centrale nucleare din Europa, relatează BBC.

„Cea mai mare centrală nucleară din Europa arde chiar acum”, a spus Volodimir Zelenski, într-o înregistrare video publicată pe reţelele sociale, acuzându-i pe ruşi că au tras intenţionat spre cele şase reactoare ale centralei de la Zaporojie folosind tancuri echipate cu termoviziune.

El a amintit de „catastrofa globală” de la Cernobîl şi a avertizat că un accident nuclear la Zaporojie ar avea consecinţe mult mai grave.

„Europeni, treziţi-vă, vă rog. Spuneţi-le politicienilor voştri că ruşii trag în centrala nucleară din Ucraina”, a cerut el.

Zelenski a arătat că a ţinut legătura cu lideri din SUA, Marea Britanie, Uniunea Europeană, Germania şi Polonia, precum şi cu Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică, dar a îndemnat şi cetăţenii de rând să tragă un semnal de alarmă în atenţia propriilor politicieni.

Zelenski a supraviețuit la trei tenative de asasinare

Informații alarmante încep să iasă la iveală. Mercenarii ruși au primit ordin să-l omoare pe Volodimir Zelensky.  Liderii grupării Wagner, şi trupele cecene au fost principalele instrumente, dar se pare că servicile secrete ruse au „scăpat” informaţii către inamici.

Peste 400 de mercenari ruși se află în acest moment la Kiev cu ordine de la Kremlin în încercarea de a-l asasina pe președintele Volodimir Zelenski și de a înlătura guvernul său. Scopul principal este acela ca Moscova să poată relua controlul, conform publicației The Times .

Una dintre tentative a fost condusă de mercenarii din grupul Wagner, susținut de Kremlin, cunoscut pentru operațiunile din Orientul Mijlociu, dar și din Mali. Grupul Wagner a suferit pierderi majore în timpul atacului asupra clădirii unde se afla Zelensky.

Mai mult, liderii grupării Wagner au fost ”alarmați” de acuratețea informațiilor pe care armata ucraineană le avea despre operațiune, care a fost anticipată și dejucată astfel încât aproape toți militarii din comando-ul Wagner au fost uciși.

Alte două tentative eșuate de asasinat au fost conduse de militari ruși și militarii ceceni trimiși de liderul Ramzan Kadârov în sprijinul armatei ruse. Sâmbăta trecută, un militar cecen ce făcea parte dintr-un comando trimis să-l asasineze pe președintele Zelensky a fost ucis.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

V-ar mai putea interesa:

spitale private