Sari la conținut

Zi liberă pentru elevii, studenții și angajații care aleg imunizarea. Legea a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis

Măsurile de relaxare

Astăzi, președintele Klaus Iohannis a promulgat o lege care permite elevilor, studenților și angajaților să beneficieze de o zi liberă dacă se vaccinează împotriva coronavirusului.

Prin acest demers, autoritățile speră ca românii să se vaccineze în număr cât mai mare. Având această zi liberă, persoanele care se vaccinează se pot recupera mai repede, fără a se îngrijora la locul de muncă, sau școală, în cazul apariției unor efecte adverse ușoare. De asemenea, cadrele militare și soldații vor primi câte o zi de permisie.

Zi liberă pentru persoanele care aleg vaccinarea

Potrivit Rador, angajaţii care se vaccinează împotriva COVID-19 beneficiază de câte o zi liberă plătită pentru fiecare doză, potrivit unei legi promulgate astăzi de preşedintele Klaus Iohannis.

Această zi nu se include în durata concediului de odihnă. De asemenea, elevii sau studenţii vor avea câte o zi de scutire de la frecventarea cursurilor, pentru fiecare doză, iar cadrele militare şi soldaţii, câte o zi de permisie.

Aceste drepturi se acordă pe baza adeverinţei de vaccinare şi nu se aplică în situaţia în care persoanele sunt imunizate la locul de muncă prin grija angajatorului.

Peste 16.500 de persoane s-au vaccinat anti-COVID-19 în ultimele 24 de ore

Peste 16.500 de persoane s-au vaccinat anti-COVID-19 în ultimele 24 de ore, dintre care 11.000 au făcut prima doză, precizează Comitetul Naţional de Coordonare a Campaniei de Vaccinare.

În prezent, 4,7 milioane de români au schema completă de imunizare. Autorităţile îndeamnă populaţia să se vaccineze şi organizează permanent noi centre mobile.

În acest weekend, două astfel de centre funcţionează pe litoral, unul la Constanţa şi unul la Mamaia.

Astăzi au fost raportate 104 cazuri noi de COVID-19, din aproape 27.000 de teste. Au mai fost anunţate două decese, iar în spitale mai sunt internaţi 277 de pacienţi, dintre care 38 la terapie intensivă.

 

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: