Testul care poate prezice dacă vei muri în următorii șase ani

Testul care poate prezice dacă vei muri în următorii șase ani
Testul care poate prezice dacă vei muri în următorii șase ani

Simplul exercițiu de a te așeza și de a te ridica de pe podea fără să îți folosești mâinile pentru a te sprijini, poate arăta cât mai ai de trăit.

Mai mulți medici au dezvoltat acest test pentru a evalua gradul de flexibilitate și de forță al pacienilor. Experții au creat și un punctaj și au descoperit că persoanele care obțin trei sau mai puțin de zece puncte, au un risc crescut să moară în următorii șase ani.

Claudio Gil Araujo de la Universitatea Gama Filho din Rio de Janeiro, Brazilia este unul dintre doctorii care au dezvoltat testul și spune că toată lumea îl poate face deoarece nu necesită mult timp și nici echipament special.

Pe măsură ce îmbătrânim, mușchii sunt slăbiți și avem probleme cu echilibrul, așa că sunt șanse mari să cădem.

Într-un studiu publicat în Jurnalul European de Cardiologie, cercetătorii descriu cum 2002 adulți cu vârste între 51 și 80 de ani au făcut testul.

Ei au descoperit că pacienții care au obținut mai puțin de opt puncte, erau la risc să moară în următorii șase ani.

Se scădea câte un punct de fiecare dată când o persoană se sprijinea în mâini și jumătate de punct pentru pierderea echilibrului.

Studiul a arătat că fiecare punct scăzut însemna o creștere a riscului de deces cu 21%.

Se așteaptă ca persoanele sănătoase cu vârste între 60 și 64 de ani să se așeze și să se ridice de aproximativ 12 ori-femeile și de 14 ori bărbații în 30 de secunde.

21 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook