sâmbătă, mai 21, 2022

12 motive pentru care ne îngrășăm. Lidia Fecioru: „Un om nefericit este un om predispus să se îngraşe”.

Există multe motive care stau la baza îngrășării noastre, iar despre nouă dintre ele a vorbit pe larg bioenergoterapeutul Lidia Fecioru, la Antena 3.

De la setările părinților noștri atunci când ne cereau să terminăm tot din farfurie, la stres sau nefericire, motivele sunt complexe și multimple.

Te-ar mai interesa: Mesaje de Sfinții Constantin și Elena. Cele mai fr...

12 motive pentru care ne îngrășăm:Existe femei care niciodată nu vor fi slabe, pentru că aşa este constituția lor

  • Conflictul nevrotic este atunci când nu ni se realizează planurile pe care le avem. Suntem într-o formă de stres. Acum mă stresez pentru ceva, mâine pentru altceva.
  • Mâncatul este un fel de a ne arunca. Organismul nostru pe fond de stres acumulează foarte mult. Pentru o femeie care intră la menopauză, grăsimea de pe abdomen este o avere, pentru că este un depozit de estrogen.
  • Starea de stres creşte cantitatea de testosteron, care acumulează apă. Cu cât avem mai mult ţesut adipos, cu atât testosteronul creşte şi mai tare.
  • La un moment dat, ne dăm seamă că după o perioadă de nemulţumire ne îmbolnăveşte la nivelul psihic şi apoi la nivel fizic. Ne trezim cu diabet, cu tensiune arterială şi tot aşa. Sunt oameni care slăbesc pe fond nevrotic. E acelaşi lucru, doar că ei trec pe partea slăbirii.
  • Setările părinteşti sunt un alt motiv pentru care ne îngrăşăm.Atunci când mama spune că ai mâncat tot din farfurie. Este o cultură care vine din familie. Mama întotdeuana îții va face şi felul întâi şi doi şi prăjitură. Lauda părinţilor este la fel. Când mama îţi spune „bravo” că ai mâncat tot din farfurie. Este o setare greşită. Dacă copilul nu doreşte să mănânce, nu-l forţa.
  • Existe femei care niciodată nu vor fi slabe, pentru că aşa este constituția lor. Femeile cu maxilarul pătrat sunt cele care pot avea forme.
  • Dacă o persoană a fost abuzată sexual sau a trăit într-o perioadă de teroare, pentru ea mâncarea a fost un refugiu. Plus că este depresia. Oamenii au tendinţa să se izoleze.
  • Gelozia excesivă a partenerului. Partenerul vede că s-a îngrăşat, dar nu îi spune pentru că îi este frică că se uită altcineva la ea sau el. Eu sunt de acord să iubeşti femeia aşa cu este ea.

Lidia Fecioru: „Un om nefericit este un om predispus să se îngraşe”

„Sunt şi bărbaţi care suferă de depresie. Sunt foarte mulţi. Frica de foame este transmisă de către oamenii cărora le este frică de sărăcie. Cândva au dus foamea. Din cauza acestei traume, aceşti oameni încep şi mănâncă sau fac cumpărături din frica de foame.

Sentimentului golului interior. Eşti nefericit şi te refugiezi în mâncare. Un om nefericit este un om predispus să se îngraşe.

Caută o altă formă de plăcere. Este un refugiu de a-şi ascunde frustrările. Sunt femei care gătesc excesiv tot felul de mâncăruri şi asta este o formă de anxietate, pe care o transformă în a găti mâncare.

Te-ar mai interesa: Revoluția postbioticelor: ce sunt și cum diferă de...

Greutatea în exces are rolul unui corset suplimentar. E colacul de salvare psihic. Un colăcel în plus pe abdomen este un depozit de estrogen pentru sănătatea noastră mentală.

O persoană care este stresată, cu probleme interioare şi lipsită de dragoste, se va duce spre mâncare”, a mai spus  Lidia Fecioru.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private