Sari la conținut

14 plante ideale pentru tuse, infecții pulmonare și bronșită. Ghidul tău de sănătate

Medicamentele pe bază de plante au capacitatea de a vă îmbunătăți sănătatea plămânilor. Încercați câteva dintre următoarele remedii pe bază de plante pentru probleme pulmonare:

Podbal

Acesta este un remediu tradițional indian pentru plămâni, folosit sub formă de ceai sau extract de alcool. Este capabil să amelioreze astmul bronșic, bronșita, tusea și purifică, de asemenea, bronhia și plămânii.

Podbalul este o plantă medicinală din familia Asteraceae. Popular mai este numit brusturel, cenușoară, limba vecinei, gușa găinii. Este apreciată încă din antichitate pentru calitatea de a „alunga tusea”.

Rădăcină de lemn dulce

Cunoscut pentru puterea sa de a face față bolilor sistemului respirator. Este capabil să reducă iritația gâtului, purifică țesutul inflamat de mucoasă și servește ca remediu pentru expectorare.

Consumul acestei rădăcini va bloca celulele radicale libere și va ameliora spasmele bronșice. De asemenea, această rădăcină posedă proprietăți antivirale și antibacteriene, ceea ce o face excelentă chiar și în prevenirea cancerului pulmonar.

Cannabis

Inhalarea uleiului esențial de canabis ameliorează iritarea cavității bucale cauzată de fumat. De asemenea, va elimina sinusurile și bronhiile. Este un fapt bine cunoscut că planta de canabis este cea mai eficientă plantă anticanceroasă.

Ligusticum Poteri

Această plantă este un remediu pulmonar tradițional indian și crește în Munții Stâncoși. Este una dintre cele mai bune plante pentru întărirea plămânilor, deoarece conține camfor. Acesta va îmbunătăți circulația pulmonară, va ușura procesul de respirație și va ameliora iritațiile respiratorii cauzate de răcelile sezoniere.

Cimbru

Uleiurile esențiale puternice de cimbru sunt clasificate ca antibiotice naturale. Este cea mai bună alegere dacă aveți o problemă de acnee și ceaiul de cimbru este eficient în eliminarea virusurilor și bacteriilor.

Oregano

Oregano este plin de vitamine și minerile care vă vor stimula sistemul imunitar. Va purifica căile respiratorii, iar uleiul esențial de oregano este excelent împotriva bacteriilor Staphylococcus aureus.

Lobelia

Extractele de lobelie au o influență pozitivă asupra tratamentului a câteva tipuri de tumori datorită lobelinei pe care o conțin. Ușurează procesul de respirație în timp ce stimulează glandele suprarenale. Mai mult, lobelia este o parte importantă a multor medicamente împotriva tusei.

Inula Helenium

Această plantă este un agent natural antibacterian specialist în prevenirea infecțiilor pulmonare.

Eucalipt

Această plantă are o aromă specifică și foarte des este utilizată pentru curățarea sistemului respirator. Conține cineol care previne congestia nasului și iritarea sinusurilor.

Verbascum Thapsus

Extractul de frunze și flori ale acestei plante are puterea de a îmbunătăți sănătatea pulmonară. De exemplu, o ceașcă de apă fiartă cu o lingură de plantă uscată este un ceai ușor de casă care vă va ajuta foarte mult.

Chaparral

Indienii au folosit această plantă pentru detoxifierea pulmonară, mai ales sub formă de ceai. Conține antioxidanți puternici.

Salvie

Uleiul esențial de salvie este excelent pentru sistemul respirator. Bea ceai de salvie dacă suferiți de dureri în gât sau tuse.

Mentă

Un antioxidant excelent care combate răcelile și îmbunătățește respirația. Uleiul esențial de mentă este indispensabil atunci când vine vorba de îngrijirea problemelor pulmonare.

Frunze de pătlagină

Pot calma o tuse uscată și sunt, de asemenea, excelente împotriva iritației pulmonare, tuse și răceală.

 

 

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel