18 fructe pe care diabeticii le pot mânca

Includerea fructelor în alimentația zilnică este una dintre principalele recomandări ale specialiștilor, deoarece sunt sănătoase și oferă o serie de nutrienți organismului.

În plus, o dietă bogată în fructe și legume poate reduce riscul de a dezvolta unele tipuri de cancer și alte boli cronice, precizează Centers for Disease Control and Prevention of the United States (CDC).

Cu toate acestea, mulți sunt de părere că atunci când o persoană suferă de diabet nu poate consuma multe dintre aceste alimente, deoarece își măresc nivelul de zahăr din sânge. Acest lucru este strâns legat de modul în care se consumă, de cantitatea și de momentul în care se mănâncă.

Deși fructele au o cantitate mare de zahăr, atunci când sunt proaspete nu conțin zaharuri libere, cele care pot afecta nivelul glicemiei unei persoane.

În mod similar, fructele au și o cantitate mare de fibre, ceea ce încetinește absorbția zahărului în fluxul sanguin, informează Medical News Today.

„Mai multe studii au arătat că consumul de fructe întregi poate ajuta la reducerea riscului de a dezvolta diabet. Prin urmare, o persoană ar trebui să caute să elimine alți carbohidrați din dieta sa și să lase fructele ca parte a rutinei alimentare normale”, spune sursa menționată mai sus.

Conform Tua Sáude, fructele recomandate în diabet sunt cele care pot fi consumate cu coajă, precum mandarinele, merele, perele, kiwi-urile și portocalele, deoarece furnizează o cantitate bună de fibre dietei. Acest nutrient reduce viteza cu care organismul absoarbe zahărul din fructe în intestin, ajutând la menținerea echilibrului nivelului de glucoză din sânge.

Acele fructe bogate în carbohidrați, precum cele deshidratate, în sirop sau sucuri naturale, furnizează mult zahăr și puține fibre, afectând direct nivelul de glucoză.

Fructe pentru diabetici

La rândul său, Societatea de Diabet din Statele Unite (ADA) recomandă ca următoarele fructe să fie incluse în dieta unui diabetic.

  • mere
  • piersici
  • avocado
  • Banane
  • Mure.
  • afine
  • pepene
  • Cireșe
  • Grapefruits
  • Kiwi
  • Mango.
  • Portocale
  • Papaya
  • pere
  • Ananas
  • prune.
  • Căpșune
  • Mandarine.

Care este cel mai bun moment pentru a le mânca?

Una dintre recomandări este ca, dacă o persoană suferă de diabet, să consume fructele împreună cu alte alimente, în timpul sau după micul dejun, prânz sau cină, deoarece macronutrienții mesei, precum grăsimile și proteinele, ajută la reducerea vitezei cu care zahărul din fructe este absorbit în sânge, spune Tua Saúde.

Recent Posts

Pensie de peste 6000 de lei după 35 de ani de muncă pentru acești pensionari

Unii pensionari cu 35 de ani de muncă vor primi o pensie recalculată în valoare…

6 ore ago

Furia are un efect devastator asupra sănătății. Află ce boli riști chiar și după un acces scurt de furie

Furia nu îți strică doar starea de spirit, nu îți afectează doar relațiile sau te…

6 ore ago

Marțea Albă: nu face acest lucru în a treia zi de Paște, că o să ai ghinion tot anul!

A treia zi de Paște sau Marțea Albă este extrem de importantă și are câteva…

7 ore ago

Câte ouă poți mânca pe zi în siguranță și cum poți ajunge la intoxicație

Câte ouă poți mânca pe zi. Numărul de ouă pe care îi poți consuma în…

7 ore ago

Avertismentul cercetătorilor: Poți muri dacă adormi cu televizorul deschis

Știai că poți muri dacă adormi cu televizorul deschis? Legătura dintre deces și obiceiul de…

8 ore ago

Ce este jurământul lui Hipocrate. Semnificații actuale în practica medicală

Jurământul lui Hipocrate este un pilon al eticii medicale, o declarație solemnă a valorilor și…

8 ore ago

Citeste si: