Sari la conținut

20 de semne ale cancerului pe care oamenii le ignoră până e prea târziu

Din cuprinsul articolului

20 de semne ale cancerului adesea trecute cu vederea. Corpul ne dă indicii, fii atent și observă-l. Iată cum poți repera semnele de cancer pe care mulți oameni le ignoră, până e prea târziu.

Analizele anuale sunt elocvente și importante, însă la fel de important este să conștientizăm ceea ce corpul ne transmite.

20 de semne ale cancerului! Fii atent la lucruri care sunt altfel decât până acum, la schimbări ciudate și inexplicabile.

20 DE SEMNE ALE CANCERULUI

1.Șuierături și lipsa aerului

Este unul din primele semne ale cancerului pulmonar pe care pacienții și-l amintesc. Simți că rămâi fără aer.

2.Tuse cronică sau durere în piept

Câteva tipuri de cancer, inclusiv leucemia și tumorile pulmonare pot genera simptome asemănătoare unei răceli severe sau bronșite. Mulți pacienți cu cancer pulmonar s-au plâns de dureri în piept care s-au extins treptat, în umăr sau la braț.

3.Pusee de febră și infecții frecvente

Pot fi semne de leucemie, verificați cu analize.

4.Dificultăți la înghițire

Această dificultate este asociată cu cancerul de gât sau de esofag, dar și unul dintre primele semne de cancer pulmonar.

5.Ganglioni limfatici inflamați sau umflături la gât, sub braț sau în zona inghinală. Ei ”anunță” schimbări în sistemul limfatic și pot fi un semn de cancer.

6.Abundență de vânătăi sau sângerări care se opresc greu

Și aici avem de-a face tot cu o problemă sangvină, pot fi semne de leucemie. Practic, celule canceroase invadează celulele roșii și le obstrucționează, cauzând cheaguri.

7.Slăbiciune și oboseală

Pot anunța multe tipuri de cancer, trebuie corelate și cu alte simptome. Trebuie consultat medicul, dacă starea ține mult și dacă nu trece nici dacă dormi suficient.

8.Balonarea sau îngrășarea bruscă în zona abdominală

Femeile diagnosticate cu cancer ovarian au mărturisit în proporție covârșitoare că boala a debutat cu senzația bruscă și repetată de balonare.

9.Senzație de prea plin, neputința de a mânca

Este tot un simptom al cancerului ovarian. Chiar dacă nu ai mâncat de mult, te simți de parcă ai fi după o masă copioasă.

10.Durerea pelvină și abdominală

Trebuie investigată, poate fi semn de cancer ovarian.

11.Scaun cu sânge

Este un simptom comun în cancerul colorectal. Și este primul semn care trebuie să te trimită la colonoscopie.

12.Slăbire accentuată, inexplicabilă

Poate fi un prim semn de cancer la colon sau digestiv. Dacă se extinde cancerul la ficat, va fi afectat apetitul și posibilitatea corpului de a se detoxifia.

13.Deranjamente și dureri stomacale

Crampele și deranjamentele stomacale frecvente pot indica un cancer colorectal.

14.Sâni umflați, roșii sau dureroși

Acestea pot fi simptomele inflamatorii ale cancerului mamar. Trebuie să vă prezentați la medic dacă apar schimbări inexplicabile la nivelul pieptului.

15.Transformarea mameloanelor

Multe paciente cu cancer de sân au spus că înainte de diagnostic s-au întâmplat schimbări la nivelul mameloanelor. Fie sfârcurile s-au aplatizat, s-au răsucit ori s-au curbat spre interior.

16.Dureri atroce în timpul menstruației

Poate fi simptomul unui cancer de endometru sau uterin. Solicitați o ecografie transvaginală dacă treceți prin așa ceva la fiecare menstruație.

17.Umflarea feței

Unii pacienți cu cancer pulmonar au raportat edeme, roșeață, întrucât tumorile pulmonare adesea blochează vasele de sânge din piept și sângele nemaiajungând corespunzător la nivelul feței.

18.Când apare o umflătură pe piele care doare, nu se vindecă, prinde crustă sau sângerează ușor

Fii foarte atent la schimbările pielii și nu uita de vizita la dermatolog anuală.

19.Schimbarea unghiilor

Această schimbare neobișnuită poate anunța mai multe tipuri de cancer. O linie sau un punct negru sub unghie poate însemna cancer de piele, înconvoierea unghiilor poate fi semnul unui cancer pulmonar, iar unghiile pale, albe, casante pot fi, uneori, semnul unui cancer de ficat.

20.Durere în spate sau într-o parte

Mulți pacienți spun că acesta a fost primul semn al cancerului de ficat. Și în cazul cancerului mamar se înregistrează o durere în spate, atunci când tumora canceroasă pune presiune pe piept sau când cancerul se extinde înspre coloană și coaste.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel