vineri, februarie 3, 2023

Din păcate, singurul remediu eficient împotriva mahmurelii este evitarea acesteia. Încă nu avem secretul pentru a-i diminua efectele oribile. Ceea ce putem face este să atenuăm, puțin, disconfortul pe care ni-l provoacă: amețeli, dureri, gastrită, gură uscată.

Cu aceste alimente și rețete te poți răsfăța puțin după o noapte de desfrânare (ceea ce nu este bine pentru sănătatea ta, de altfel), scrie Gastronomia.

Te-ar mai interesa: Octavia Geamănu, după 8 de căsnicie: Marian nu m-a...

Anumite alimente pot ajuta la ameliorarea simptomelor digestive.


Apă

Este foarte recomandat să bei lichide zilnic, dar nu există o măsură standard și depinde de fiecare persoană. In medie se recomanda un aport minim de 1,5-2 litri pe zi. Este foarte important sa bei lichide zilnic, dar nu exista o masura standard si depinde de fiecare persoana.

În medie, se recomandă un aport minim de 1,5-2 litri pe zi.

Poate fi o surpriză, dar poate că primul lucru care poate ajuta cu mahmureala la nivel general este apa potabilă. Și asta pentru că o bună parte din simptome se datorează deshidratării cauzate de consumul excesiv de alcool, așa că abordarea acestui aspect este o strategie bună.

Te-ar mai interesa: Urolog: Apa care poate duce la apariția cancerului...

În mod similar, soluțiile cu electroliți și săruri minerale, precum băuturile izotonice sau zerul, pot îndeplini o funcție similară.


Supe și ciorbe

Acestea funcționează în corpul nostru într-un mod similar cu băuturile izotonice, deoarece ne rehidratează în timp ce ne oferă diferiți nutrienți precum proteine, sodiu sau potasiu.

Unele variante sunt supa de legume, carne si pui, la care mai putem adauga carbohidrati precum pastele si orez sau sunca tocata, usor digerabile chiar si sub iritatiile pe care alcoolul le provoaca in stomac.

Te-ar mai interesa: Amestec băbesc pentru bronșită. Tratamentul se țin...


Banane

Banana este deosebit de bogată în potasiu, care se pierde în cantități mari atunci când consumăm alcool în exces, și conține, de asemenea, multe fibre, care sunt ideale pentru combaterea simptomelor gastrointestinale.

Câte ouă putem mânca

Ouă

Ouăle, în special gătite sau fierte moi, sunt o sursă ușor digerabilă de cisteină, un aminoacid esențial pentru producerea glutationului antioxidant. Această substanță, la rândul său, este ceea ce corpul uman folosește pentru a descompune mulți dintre subprodușii toxici ai metabolismului alcoolului.

Te-ar mai interesa: Dorian Popa, pe masa de operație! Probleme serioas...


Somon

Alcoolul scade considerabil nivelul nostru de vitamine B6 si B12, astfel incat unele alimente bogate in acesti micronutrienti, cum ar fi somonul, pot ajuta la restabilirea echilibrului organismului nostru.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private