marți, mai 17, 2022

5 elemente vitale pentru sănătate pe care toată lumea ar trebui să le cunoască. Iată de ce. 

Cât de familiar ești cu sănătatea ta? Știi cum stai chiar și cu cele mai generale întrebări despre sănătate? Îți cunoști liniile de bază?

„Nu este niciodată prea devreme să începeți să vă gândiți să vă mențineți sănătos. Toată lumea trebuie să poarte o conversație și să stabilească cât de multe știu despre sănătatea lor”, spune medicul cardiolog Sai Hanumanthu, de la TriHealth Heart Institute, potrivit trihealth.com.

Te-ar mai interesa: Remedii naturale pentru combaterea inflamației abd...

Cunoașteți aceste elemente vitale

Indiferent de sexul sau vârsta ta, există cinci lucruri pe care toată lumea ar trebui să le știe despre sănătatea lor și includ:

  • Tensiune arteriala
  • Zahăr din sânge
  • Nivelul colesterolului
  • Nivelul de activitate fizică
  • Istoric familial de probleme de sănătate

„Dacă puteți aborda aceste cinci probleme, ați făcut un pas mare în încercarea de a înțelege care sunt factorii dumneavoastră de risc”, explică dr. Hanumanthu. „Cunoașterea acestor cinci lucruri vă poate afecta foarte mult bunăstarea și viața pe măsură ce îmbătrâniți.”

De asemenea, a fi conștient de aceste fapte importante, dar simple, despre tine, ajută la creșterea nivelului de informații care pot fi discutate la o vizită la birou, ceea ce poate duce la întrebări suplimentare. Și deoarece majoritatea medicilor beneficiază de doar 15 minute cu fiecare pacient, timpul trebuie folosit eficient.

Te-ar mai interesa: Senzația și semnele de pe piele care poate indica ...

Fii proactiv cu sănătatea ta. Ce presupune acest lucru

„Factorul de risc numărul unu pentru accident vascular cerebral este hipertensiunea arterială și mulți oameni nu știu care este tensiunea lor arterială”, spune dr. Hanumanthu. Dacă nu vă cunoașteți tensiunea arterială, adresați-vă medicului dumneavoastră.

Bărbat sau femeie, odată ce ai împlinit vârsta de 20 de ani, se recomandă să faci un test de colesterol o dată la cinci ani. Dacă ați fost diagnosticat cu colesterol ridicat, este recomandat un test anual, iar dacă luați un medicament cu statine pentru controlul colesterolului, este necesar un test de două ori pe an.

Te-ar mai interesa: Cum știi dacă mănânci sănătos sau nu? Cea mai bună...

De asemenea, este important să vă cunoașteți nivelul zahărului din sânge. Bărbații, în special, prezintă un risc ridicat de a dezvolta rezistență la insulină. Acest lucru se întâmplă în mod normal pentru bărbații care se îngrașă în zona abdominală, iar femeile sunt expuse riscului atunci când poartă excesul de greutate în jurul șoldurilor. Adăugați un factor de risc, cum ar fi antecedentele familiale de diabet și riscul crește de câteva ori.

Te-ar mai interesa: România a mai pierdut un doctor de top. A tratat m...

Asigurați-vă că sunteți la curent cu istoricul dvs. familial și despre orice afecțiuni de sănătate care i-au afectat direct pe membrii familiei.

De asemenea, este importantă încorporarea unui nivel de activitate fizică în stilul tău de viață.

Căutați tratament dacă este necesar

Odată ce cunoașteți aceste cinci fapte, dacă este nevoie de medicamente pentru tratament, nu ar trebui să existe vinovăție asociată.

„Medicamentele pot fi prietenii tăi și nu este un semn de slăbiciune dacă ești pe medicamente”, explică dr. Hanumanthu.

Te-ar mai interesa: Cum dizolvi în mod natural cheagurile de sânge? Tr...

Înțelegându-ți sănătatea, ești proactiv și stabilești o practică sănătoasă pe măsură ce îmbătrânești.

„Nu ne putem alege părinții și nu ne putem modifica genetica, dar cu siguranță ne putem identifica cu cele cinci lucruri de mai sus. Acestea sunt lucruri simple, ușor de făcut și nu sunt atât de scumpe”, concluzionează dr. Hanumanthu.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private