Sari la conținut

5 semne de avertizare ale deficitului de vitamina B12 pe care nu ar trebui să le ignorați niciodată

Vitamina D
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Fără ACEST mineral, vitamina D poate afecta organele ​

Vitamina B12 este un nutrient esențial care joacă un rol foarte important în susținerea unor funcții importante ale corpului, inclusiv producția de globule roșii, funcția nervoasă și sinteza ADN-ului. Anemia, problemele neurologice și tulburările cognitive sunt doar câteva dintre problemele de sănătate care pot rezulta dintr-o lipsă de vitamina B12 în organism și, dacă nu sunt gestionate la timp, aceste probleme de sănătate pot duce în continuare la complicații grave de sănătate, care se pot transforma, de asemenea, fatal.

Simptomele deficitului de B12

Cum să știi dacă suferi de sindromul deficitului de vitamine B12? Ei bine, ori de câte ori este ceva în neregulă în organism, dă semnale că trebuie să citești și să înțelegi momentul potrivit pentru a solicita asistență medicală pentru a o rezolva.

În cazul deficienței de B12, organismul transmite câteva semne și simptome revelatoare pe care nu trebuie să le ignorăm niciodată.

Unele dintre aceste semne ale deficitului de vitamina B12 pot apărea și pe față, brațe și piele. Iată o listă cu câteva dintre ele:

Oboseală  extremă și/sau epuizare

Crearea celulelor roșii din sânge, care furnizează oxigen țesuturilor corpului, depind de vitamina B12.

Anemia, care poate rezulta atunci când corpul dumneavoastră suferă de deficit de vitamina B12, vă poate face să vă simțiți obosit și epuizat.

Credit foto: arhiva doctorulzilei.ro

Amorțeală și furnicături

Funcția sistemului nervos depinde de vitamina B12. Amorțeala și furnicăturile în mâini și picioare pot rezulta din leziunile nervoase cauzate de o deficiență de vitamina B12.

Piele palida

Melanina, pigmentul responsabil pentru culoarea pielii, poate fi produsă numai atunci când este prezentă vitamina B12. Este posibilă iluminarea pielii din cauza deficienței de vitamina B12.

Limbă netedă

Sănătatea limbii depinde și de cantitatea de vitamina B12 prezentă în organism.

Glosita, denumită uneori limba netedă, poate rezulta dintr-o deficiență de vitamina B12. Nu treceți niciodată cu vederea această situație, deoarece poate duce la probleme semnificative de sănătate.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel