Sari la conținut

6 Semne ale problemelor cardiace. Atenție!!! Nu au nimic de-a face cu durerea în piept

6 Semne ale problemelor cardiace. Atenție!!! Nu au nimic de-a face cu durerea în piept.

Când este vorba de problemele cardiovasculare, lumea tinde să le asocieze cu durerea în piept. Cu toate acestea, există o serie de simptome atipice care arată că ceva nu este în regulă cu inima. Hipertensiunea arterială, cheaguri de sânge, aritmii și probleme ale valvelor pot declanșa amețeli, amețeli, dificultăți de respirație și dureri de maxilar.

Deoarece aceste simptome nu sunt atât de evident legate de inimă, fiind asociate cu alte afecțiuni de sănătate, ele sunt adesea excluse, determinând oamenii să întârzie îngrijirea urgentă, care salvează vieți.

„Lucrul comun care ne îngrijorează este disconfortul toracic, dar adevărul este că problemele cardiovasculare pot fi de fapt semnalate de alte simptome”, a declarat dr. Rigved Tadwalkar, cardiolog certificat la Centrul de Sănătate Providence Saint John din Santa Monica, California, potrivit HuffPost.

Problemele cardiovasculare se pot manifesta în moduri obscure. Acordați atenție acestor simptome  Prin urmare, iată câteva simptome care pot semnala o problemă cardiacă.

Semne ale problemelor cardiace: 1. Furnicături sau dureri în picioare

Durerea la gambe sau la nivelul picioarelor, mai ales atunci când este însoțită de umflare, ar putea fi cauzată de un cheag de sânge în venele profunde ale corpului. Umflarea picioarelor poate apărea și în cazul în care inima are probleme în pomparea sângelui în întregul corp, ceea ce provoacă un flux sanguin redus la nivelul picioarelor.

„Durerea în picioare, deși pare că este atât de departe de inimă, ar putea, de fapt, să semnaleze că se întâmplă ceva cu sistemul cardiovascular”, a spus Tadwalkar.

2. Amețeli și lipsă de concentrare

Dr. Joyce Oen-Hsiao, cardiolog și profesor asociat de medicină clinică la Yale School of Medicine din Connecticut, a tratat mulți pacienți care prezintă amețeli și lipsă de concentrare. Dar adesea este nevoie de puțină muncă de detectiv pentru a determina ce anume cauzează aceste simptome.

Anomaliile tensiunii arteriale pot provoca amețeli. Unii oameni vor avea palpitații sau bătăi suplimentare ale inimii, care pot declanșa amețeli, a spus Oen-Hsiao.

Deși multe aritmii sunt benigne și declanșate de factori precum cofeina sau menopauza, unele bătăi neregulate ale inimii – inclusiv cele care apar în partea inferioară a camerei inimii – pot fi un semn de boală de inimă sau un blocaj în arterele inimii, potrivit Oen-Hsiao.

Semne care anunță probleme cardiace: 3. O durere puternică de cap

O durere de cap severă poate fi un marker că ceva nu este în regulă cu inima. O cefalee frontală cu durere care trece peste frunte și în spatele ochilor poate indica faptul că o persoană are tensiune arterială ridicată, potrivit Oen-Hsiao.

„Unii oameni nu își simt tensiunea arterială, dar la un moment dat, devine puțin prea multă tensiune arterială pentru ca creierul lor să le poată gestiona și apoi vor avea acea durere de cap frontală și durere în spatele ochilor”, a spus Oen-Hsiao.

Hipertensiunea arterială care duce la o durere de cap poate fi o problemă urgentă, a spus Tadwalkar. Dacă presiunea este suficient de mare și susținută suficient de mult timp, poate duce la spargerea vaselor de sânge.

4. Respirația scurtă

„Există atât de multe afecțiuni pe care le evaluăm și le tratăm care au dificultăți de respirație ca o caracteristică primară, încât din perspectiva noastră – ca cardiologi – este un simptom destul de nespecific, dar este unul important”, a spus Tadwalkar.

Scurtarea respirației, în special la efort, poate fi un semn că o persoană are tensiune arterială ridicată.

Oen-Hsiao a spus că vede multe femei în vârstă care suferă de dificultăți de respirație atunci când fac exerciții fizice. „De îndată ce încep să facă exerciții, tensiunea lor arterială sare de la valoarea inițială normală la foarte mare” și dezvoltă dificultăți de respirație, a spus Oen-Hsiao.

Greutatea bruscă a respirației care se agravează odată cu efortul ar putea fi, de asemenea, un semn al unui cheag în plămâni. Poate exista o problemă cu una dintre valvele cardiace, tulburări ale ritmului cardiac sau chiar insuficiență cardiacă.

Semne ale problemelor cardiace: 5. Greață sau scăderea poftei de mâncare

Greața și pierderea poftei de mâncare pot fi semne de insuficiență cardiacă. Când inima începe să cedeze, lichidul se poate acumula în picioare și burtă. Când intestinul se umple cu lichid, nu absoarbe nutrienții, determinând oamenii să-și piardă pofta de mâncare și să se simtă plini tot timpul.

Ocazional, greața și stomacul deranjat sunt singurele simptome pe care le vor simți pacienții cu un blocaj în artera din spate a inimii.

„Mulți pacienți care au un atac de cord cu artera din partea din spate a inimii, de fapt nu vor avea dureri în piept sau dificultăți de respirație, pur și simplu vor avea greață și se vor simți rău de stomac”, Oen – spuse Hsiao.

6. Dureri de maxilar și încleștare

Unii oameni cu probleme cardiovasculare vor experimenta dureri de maxilar și greutate care iradiază în sus, în gât, în maxilar și în jos în brațul stâng. Acest lucru este mai frecvent atunci când pacienții fac efort.

Oen-Hsiao a spus că aceste simptome pot fi un semn al unui atac de cord, dar pot fi, de asemenea, un semn al anginei (blocări semnificative). Persoanele care se confruntă cu dureri de gât și maxilar trebuie evaluate imediat de un medic.

„Constelația de disconfort maxilar și greață – în special cu disconfort toracic prost definit – chiar dacă poate să nu pară inițial de natură cardiacă, ar fi ceva care ar trebui să aducă pe cineva la un departament de urgență mai urgent”, a spus Tadwalkar.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.