Sari la conținut

6 vitamine și minerale de care fiecare femeie are nevoie pentru a rămâne sănătoasă

Există anumite vitamine și minerale pe care femeile trebuie să le aibă în alimentația lor. Stresul, oboseala sau chiar apetitul sexual scăzut pot fi rezultatul neconsumării acestor nutrienți esențiali. Medicii vă pot prescrie aceste vitamine și minerale, dar ele există în fructe și legume proaspete care sunt ușor accesibile.

Cel mai bine este întotdeauna să vă obțineți nutrienții din fructe proaspete, legume, nuci și semințe, leguminoase și cereale integrale. Suplimentele prescrise pot avea substanțe chimice suplimentare care pot avea efecte adverse asupra corpului dumneavoastră. Totul este să-ți tratezi corpul ca pe un altar: onorează-l doar cu lucrurile care îl vor menține sănătos.

Cele mai importante vitamine și minerale de care au nevoie femeile includ magneziu, vitaminele B12 și D, probioticele, calciul și biotina. Iată care sunt alimentele pe care le puteți mânca pentru a obține acești nutrienți.

Citeste si:

Vitamina B12

Vitamina B12 aparține familiei complexului de vitamine B. Este important pentru îmbunătățirea metabolismului și a altor procese biologice.

Una dintre cele mai importante funcții pe care le are este că ajută la producerea celulelor roșii din sânge, care transportă oxigenul în tot organismul.

Cele mai bune alimente de consumat pentru vitamina B12 includ laptele de migdale de casă, spanacul, kale, drojdia nutritivă, legumele fermentate, legumele de mare.

Magneziu

Magneziul este unul dintre cei mai importanți nutrienți pe care îi poți avea în dieta ta. Ajută la reducerea nivelului de stres, hrănește inima, susține oasele sănătoase și ajută la ameliorarea simptomelor post menstruale.

Cele mai bune alimente bogate în magneziu includ avocado, banane, nuci braziliene, caju, migdale, spanac, fasole pinto, năut, linte, inimioare de anghinare și bame.

Vitamina D

Este întotdeauna bine să fii la soare. Asta pentru că vitamina D ajută la combaterea depresiei! De asemenea, stimulează pierderea în greutate și vă poate ajuta să luptați împotriva bolilor.

În timp ce ieșirea afară și absorbția razelor solare este cea mai bună modalitate de a obține vitamina D, există alimente care conțin vitamina D.

Aceste alimente includ ciuperci, lapte de migdale de casă, suc de portocale proaspăt stors și ovăz tăiat din oțel.

Biotina

Biotina este necesară pentru a vă întări părul, pentru a vă menține unghiile puternice și pentru a vă hrăni pielea. De asemenea, ajută la funcțiile nervoase, digestive și cardiovasculare.

Puteți obține mai multă biotină în dieta dumneavoastră consumând migdale, cartofi dulci, ceapă, ovăz , morcovi, roșii, nuci și spanac.

Probioticele

Menținerea intestinului sănătos poate ajuta corpul să funcționeze optim. Problemele digestive pot duce la oboseală, constipație și anumite tipuri de cancer.

Probioticele ajută la promovarea florei intestinale sănătoase, la prevenirea alergiilor la copii și la tratarea infecțiilor vaginale și urinare.

Cele mai bune alimente probiotice de consumat includ varza murata, legumele fermentate, chefirul, supa miso, kimchi si ceaiul kombucha.

Calciu

Calciul vă ajută să vă mențineți oasele puternice și este important pentru funcționarea sănătoasă a inimii, a mușchilor și a nervilor. Nu trebuie să obțineți calciu din produse lactate. De fapt, produsele lactate pot face ca mușchii sau articulațiile să funcționeze mai rău.

Cele mai bune surse vegetariene de calciu includ varza kale, spanacul, varecul, broccoli, rubarba, kumquats, portocalele, smochinele si zmeura.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.