sâmbătă, mai 28, 2022

7 reguli care te ajută să NU te îngrași de Paște! Meniul ideal pentru o zi a lui Carmen Brumă: Cred că sărbătorile trebuie trăite din plin

Carmen Brumă vine în ajutorul celor care vor să-și păstreze silueta de vis, dar, în același timp, să se bucure din plin de Sărbătorile Pascale, cu bucurie, dar fără excese culinare.

Vedeta prezintă pe blogul său câteva sfaturi care vin în întâmpinarea celor care vor să-și mențină greutatea sub control.

Te-ar mai interesa: Liviu Dragnea e o poveste uitată! Irina l-a înlocu...

„Personal, cred că sărbătorile de orice fel trebuie trăite din plin, fără habotnicie, excese și orice atitudine care ne face mai mult rău decât bine. Dar în egală măsură, dacă tu eșți în plin proces de slăbire și ai dat jos deja un număr considerabil de kilograme, ar fi păcat să-ți sabotezi și să-ți anulezi propriul efort de luni de zile”, a scris Carmen Brumă.


7 reguli care te ajută să NU te îngrași de Paște!

Iată cele 7 sfaturi ale lui Carmen Brumă. Pe lângă atenția recomandată la alimentație, vedeta le-a sugerat celor interesați să nu ezite să facă și mișcare. Ideală e mișcarea înainte de masă, dar și după ce s-a mâncat.

Te-ar mai interesa: Ziua Igienei Menstruale 2022: 5 sfaturi de igienă ...

 1. Gustă din fiecare la care poftești o singură dată pe zi, dar nu seara;
 2. Mănâncă trei mese principale care să conțină preparate cu proteină anima (ouă, friptură, drob, sarmale) și salată din legume proaspete de sezon;
 3. Mănâncă desertul la sfârșitul mesei nu între mese sau în loc de masă astfel încât impactul glicemic să nu fie atât de mare;
 4. Între mese e ideal să ai un repaus alimentar ( 3-4 ore) în care să nu ciugulești;
 5. Înainte sau după masă fă mișcare: o oră de plimbare sau mers alert (peste 7.000 de pași, ideal peste 10.000);
 6. Nu bea mai mult de 3 pahare de alcool pe zi;
 7. Paștele durează 3 zile, așa că mănâncă doar în 2 dintre acestea alimente periculoase pentru silueta (cozonac, pască, sarmale, dulciuri, alcool)

Carmen Brumă: Meniul ideal pentru o zi de Paște

DIMINEAȚA

 • 2-3 ouă roșii, drob (pe săturate)
 • rosii, castraveți
 • o felie de pască

MIȘCARE O ORĂ :  PLIMBARE, MERS ALERT, ALERGARE, BICICLETĂ, ANTRENAMENTE DIN PROGRAMELE MELE  ETC

PRÂNZ

 • Ciorbă de miel (dacă vă place)
 • 3-5 sarmale (cu 2 linguri de mămăligă sau 2 felii de pâine)
 • o salată verde
 • 1-2 felii de cozonac sau alte dulciuri la care poftiți

MIȘCARE O ORĂ

CINA

 • friptura de miel (pulpă fără grăsime)
 • salată verde

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private