marți, mai 30, 2023

Alimente care schimbă mirosul corporal. Suntem ceea ce mâncăm, dar suntem și mirosul a ceea ce mâncăm, în funcție de ceea ce mâncăm. Anumite alimente provoaca mirosul neplacut al corpului.

Corpul eliberează produse de descompunere ale compușilor de sulf din usturoi și ceapă prin piele, de exemplu. Acest proces de degradare durează adesea mai mult de două zile. 

Iată alimentele de care trebuie să fii atent.

Te-ar mai interesa: Două semne incipiente de cancer de colon. Medic: O...


Alimente care schimbă mirosul corporal: 1. Carne roșie

Renunțarea la carne ar aduce și beneficii olfactive, printre altele. Într-un studiu din 2006 publicat în Chemical Senses, femeile au evaluat probele de transpirație ale bărbaților vegetarieni ca fiind covârșitor mai atractive, spre deosebire de cei care consumaseră recent carne roșie.

Deoarece carnea roșie este mai greu de digerat, ea lasă în urmă reziduuri în tractul digestiv care se amestecă în cele din urmă cu bacteriile și apoi este eliberată în transpirație.


2. Alcool

Potrivit Berkeley Wellness, atunci când consumi alcool, cea mai mare parte este metabolizată de ficat în acid acetic. Cu toate acestea, un pic din acel alcool este eliberat prin transpirație și respirație, deci etilotest.

Te-ar mai interesa: Un stomatolog atenționează: „Nu știu câți dintre v...

Acest miros este mai rău cu cât bei mai mult, așa că dacă nu vrei acel miros distinctiv de bar, limitează-ți consumul. 

Sursă FOTO: Unsplash

3. Pește

Peștele este foarte bun pentru sănătatea ta și conține cantități glorioase de omega-3, adică grăsimile „bune”. Există, însă, și un dezavantaj.

Un raport din 2007, din JAMA Network, a constatat că persoanele cu un miros corporal neplăcut au fost testate pozitiv pentru incapacitatea de a descompune compusul derivat din alimente (trimetilamină).

Te-ar mai interesa: Nutriționist: Topul celor mai bune alimente pentru...

Oamenii cu această tulburare metabolică – numită trimetilaminurie – vor dezvolta un miros de pește atunci când mănâncă pește și alte alimente bogate în proteine.


Alimente care schimbă mirosul corporal: 4. Legume crucifere

În ciuda beneficiilor lor pentru sănătate, legumele din familia Brassica, adică varza, conopida și broccoli, conțin niveluri ridicate de sulf. Această substanță chimică are un miros natural neatrăgător care vă poate agrava mirosul.

Te-ar mai interesa: Camera Deputaților amână să voteze proiectul de le...

Aroma înțepătoare va scăpa prin respirație, transpirație și, bineînțeles, prin gaze.

Acest lucru nu înseamnă că ar trebui să renunți cu totul la aceste legume. E bine să știi că fierberea lor elimină cea mai mare parte a mirosului. De asemenea, poți adăuga condimente precum coriandru, turmeric și chimen pentru a uniformiza mirosul sulfuric.


Alimente care schimbă mirosul corporal: 5. Sparanghel

Sparanghelul este cunoscut în principal pentru că face urina să miros groaznic.

Te-ar mai interesa: Niciun medic de familie pentru 12 localități buzoi...

Adesea, în comparație cu varza fiartă, acest miros este rezultatul descompunerii de către corpul dumneavoastră a compusului sulfuric, mercaptan, care poate provoca și mirosul neplăcut.


6. Curry și chimen

Condimentele puternice, cum ar fi curry și chimen, pot face ravagii mirosului natural al corpului, potrivit Medical Daily. Acest sfat sună și mai adevărat pentru mamele însărcinate; o dietă prenatală care include în mod regulat condimente precum curry și chimen ar putea afecta mirosul corporal al nou-născutului.

În schimb, încearcă cardamomul, o sămânță aromată din familia ghimbirului care lasă în urmă o aromă mult mai plăcută.

o viață sănătoasă

Alimente care schimbă mirosul corporal: 7. Cafea

Există un motiv pentru care „respirația de cafea” este un instrument de marketing. Mai mult, natura diuretică a cafelei usucă gura, care găzduiește creșterea bacteriilor și creează un miros universal neplăcut.

Acest lucru se poate extinde și asupra mirosului tău corporal. Stimulante precum cafeaua cresc activitatea glandelor sudoripare apocrine. 


Alimente care schimbă mirosul corporal: 8. Usturoiul

Nu trebuie să fii un nutriționist expert pentru a ști că usturoiul miroase. Acest miros specific poate fi pus pe seama alicinei, un alt compus sulfuric care este eliberat atunci când usturoiul este tăiat sau zdrobit.

După consum, se descompune rapid în organism și se transformă în alte substanțe odifere care se amestecă cu bacteriile și se scurg în transpirație.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private