duminică, august 14, 2022

Busuiocul este una dintre cele mai fundamentale ierburi când vine vorba bucătăria italiană.

Este folosit pentru aromatizarea sosurilor și a vinaigretelor și servește ca bază pentru pesto-ul clasic. Este, de asemenea, o componentă majoră a bucătăriei din Asia de Sud-Est.

Există peste 60 de soiuri diferite de Ocimum basilicum și toate au proprietăți medicinale valoroase.

Departe de a fi doar o garnitură

Te-ar mai interesa: 4 motive care te împing la DIVORȚ: Nivelul scăzut ...

Ceaiul de busuioc poate fi utilizat pentru a trata spasmele stomacale, gazele intestinale, pierderea poftei de mâncare, retenția de lichide, afecțiunile renale, răcelile capului, negii și paraziții intestinali. De asemenea, scade și stabilizează nivelul colesterolului.

Uleiul de busuioc poate fi aplicat chiar și în cazul mușcăturilor cauzate de șerpi și insecte ne-otrăvitoare.

Busuiocul este bogat în antioxidanți

Busuiocul este plin de antioxidanți care pot ajuta la îmbunătățirea simptomelor artritei, IBS și a altor afecțiuni inflamatorii.

Mai precis, planta conține beta-cariofilenă, care are proprietăți antiinflamatorii, antibiotice, antioxidante, anticancerigene.

Te-ar mai interesa: Vindecare prin puterea minții. Profesorul Dulcan: ...

De fapt, un studiu publicat în Jurnalul de Chimie Agricolă și Alimentară a constatat că „uleiurile esențiale de busuioc și constituenții lor principali … prezintă activitate antimicrobiană împotriva unei game largi de bacterii Gram-negative și Gram-pozitive, drojdie și mucegai”.

În ceea ce privește proprietățile busuiocului de combatere a cancerului, busuiocul obișnuit (nu doar busuiocul sfințit) are capacitatea de a reduce dimensiunea tumorilor prin inhibarea peroxidării lipidelor cauzate de radicalii liberi.

Te-ar mai interesa: Pietre care alungă energia negativă: „Regene...

De asemenea, inhibă formarea lactatului dehidrogenazei, o enzimă implicată în inițierea tumorii.

Ideal pentru sănătatea inimii

Busuiocul poate ajuta la îmbunătățirea sănătății inimii și a funcției sistemului cardiovascular în ansamblu.

Deoarece conține magneziu, consumul de busuioc poate ajuta la îmbunătățirea ritmurilor cardiace anormale și a tensiunii arteriale scăzute, precum și la prevenirea bolilor coronariene.

Te-ar mai interesa: Momente dificile pentru Gabriela și Dani Oțil: „Gă...

Și nu este doar un instrument de prevenire: dacă ați suferit un atac de cord, consumul de busuioc și alte alimente bogate în magneziu vă va accelera recuperarea.

Este, de asemenea, o sursă bună de vitamina C, calciu, potasiu și fier.

Cum să gătești cu busuioc

Pentru a păstra aroma și substanțele nutritive ale acestei plante aromate, adăugați-o în mâncăruri doar în ultimul moment. Deși busuiocul uscat este foarte popular, este întotdeauna mai bine să folosiți busuioc proaspăt și este foarte ușor de crescut acasă!

Te-ar mai interesa: Boala tăcută de care nici nu îți dai seama că poți...

Pentru a obține o doză mare de vitamine, vă recomandăm un pesto. Tocați 3 crenguțe de busuioc proaspăt, o jumătate de cățel de usturoi, o mână de nuci de pin prăjite și brânză parmezan mărunțită și un strop de ulei de măsline. Amestecați până compoziția se omogenizează. Adăugați un vârf pe praf de sare și de piper și un strop de lămâie.

Dacă preferați să-l beți ca un ceai, infuzați câteva frunze într-o ceașcă de apă fierbinte timp de aproximativ 8 minute.

Ceai de busuioc

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private